PROGLAŠEN EY SVETSKI PREDUZETNIK GODINE

10. VI 2019 | U subotu, 8. juna u Monte Karlu, Bred Kivel (Brad Keywell), predsednik i CEO kompanije Technologies Inc, proglašen je za EY Svetskog preduzetnika za 2019. godinu na svečanoj ceremoniji. Ove godine u trci za najprestižnije priznanje u preduzetništvu našlo se 57 nacionalnih pobednika i nosilaca priznanja EY Preduzetnik godine iz 47 zemalja. Na takmičenju koje devetnaesti put organizuje međunarodna revizorsko-konsultantska kompanija EY (Ernst&Young) Republika Srbija je sedmi put imala svog predstavnika.

Našu zemlju na ovogodišnjem izboru za EY Svetskog preduzetnika godine predstavljao je Dejan Papić, osnivač i vlasnik kompanije Laguna, sedmi po redu dobitnik nagrade EY Preduzetnik godine u Srbiji. Izdavačka kuća Laguna, uspešno posluje već 20 godina, a Dejan Papić, ispred kompanije Laguna, poneo je nagradu u konkurenciji od 33 kandidata, a izabran je od strane nezavisnog žirija.

“Čast mi je pre svega da budem ovde, a činjenica da sam imao priliku da reprezentujem Srbiju kao neko ko dolazi iz oblasti kulture, kao neko ko želi da promoviše kulturu čitanja za mene je veoma značajna. Smatram da je kultura čitanja temelj razvoja svakog društva i izuzetno sam ponosan što na ovom takmičenju već godinama unazad nije bilo predstavnika iz oblasti kulture i što je Lagunina priča pokazala koliko je knjiga važna u Srbiji”, rekao je Dejan Papić.

“Izuzetno smo ponosni na gospodina Papića, sedmog po redu predstavnika naše zemlje na izboru za EY Svetskog preduzetnika godine u Monte Karlu. Ove godine, vrlo je specifično što je gospodin Papić jedini od 57 nacionalnih pobednika koji dolazi iz oblasti kulture, a uz to jedan od svega 10 preduzetnika koje je Londonski Times magazin intervjuisao. EY Srbija nastavlja sa promovisanjem programa EY Preduzetnik godine u našoj zemlji, a mi definitivno vidimo budućnost naših preduzetnika u ovom programu. Dejan Papić je pokazao koliko naši preduzetnici mogu da ponude, da se istaknu među najboljima, a uz to je dostojno predstavio kako svoju kompaniju, tako i preduzetnički duh Srbije”, rekao je Ivan Rakić, rukovodeći partner kompanije EY za Srbiju, Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu.

Bred Kivel, EY Svetski preduzetnik za 2019. godinu, nakon što je osnovao šest uspešnih kompanija, 2014. godine osnovao je Uptake Technologies Inc. Kompanija analizira podatke senzora na industrijskim mašinama i opremi kako bi unapred alarmirala svoje klijente ukoliko određena oprema nije na optimalnom nivou funkcionisanja. Softver koji su razvili kompanijama može da uštedi milione dolara tako što će im omogućiti da bolje prate rad svojih mašina.

“Preduzetništvo se ne odnosi samo na razbijanje kalupa, već i na pravljenje istog kako bismo pronašli intuitivni i direktniji put do cilja. Revolucija u prikupljanju podataka i prediktivni uvid u prekid globalne industrije tek počinje. Cilj mi je da stvorim dugoročno održiva rešenja za neke od gorućih ekonomskih i socijalnih izazova na svetu. Veoma sam ponosan što sam prepoznat na ovaj način”, rekao je Bred Kivel, nosilac priznanja EY Svetski preduzetnik godine 2019.

Mark Vajnberger, globalni predsednik i CEO kompanije EY zaključuje: “Bredova strast i radoznalost, kao i njegova ljubav prema preduzetništvu doveli su ga do osnivanja kompanija koje danas zajedno zapošljavaju hiljade ljudi širom sveta. Njegovo vođstvo je ilustrovano željom da pozitivno utiče na okruženje, i da prevaziđe izazove koji bi zaustavili većinu. Bred je zaista inspirativan EY Preduzetnik godine i neko čije je preduzetničko putovanje daleko od kraja”.

Više o ovogodišnjem nosiocu priznanja EY Svetski preduzetnik godine pogledajte na:

https://go.ey.com/2WqdXZd