BEZBEDNOST HRANE U SRBIJI

10. VI 2019 | Bezbednost hrane, primena novih tehnologija u sledljivosti hrane i poštovanje visokih standarda bile su glavne teme konferencije održane povodom Svetskog dana bezbednosti hrane.

O tome koliko je za kompanije važno da se sprovodi politika bezbednosti hrane i da se posluje u skladu sa visokim standardima kad je ovaj segment u pitanju, pričao je i Uroš Radojević, ekspert za odrzivi razvoj iz kompanije Delhaize Serbia, sa kojim su na panelu ‘Visoki standardi bezbednosti hrane i poslovanje: dobri primeri’ učestvovali i  predstavnici kompanije Nestlé Adriatic, Pepsi Co, kao i Privredne komore Srbije.

“Kao globalna kompanija u poslovanju se pridržavamo izuzetno visokih standarda u oblasti bezbednosti hrane. Mi se trudimo da dodatno radimo sa malim lokalnim proizvođačima, da ih edukujemo o načinu primene međunarodnih standarda, prenesemo ekspertizu koju imamo, ali i da im na taj način pomognemo da plasiraju svoje proizvode i tako postanu konkurentni i na međunarodnom tržištu. Danas kupce u Srbiji zanima, baš kao i one u celom svetu, način proizvodnje proizvoda, njegov nutritivni sastav, kao i kako je proizvod stigao na rafove naših supermarketa”, istakao je Uroš Radojević.

Konferencija je organizovana u okviru saradnje između USAID Projekta saradnje za ekonomski razvoj i Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.