METRO 9. PUT USPEŠNO SERTIFIKOVAN PO NAJVIŠIM STANDARDIMA KVALITETA

7. VI 2019 | Metro Cash&Carry Srbija deveti put za redom uspešno je sertifikovan prema IFS Cash&Carry standardu koji pripada grupi GFSI najviših standarda iz bezbednosti hrane. Sertifikacijom su obuhvaćeni direkcija i svih devet veleprodajnih objekata.

Primenjujući ovaj standard, Metro pruža garanciju najvišeg kvaliteta svih prehrambenih proizvoda, sa posebnim osvrtom na bezbednost svežeg mesa, kao veoma osetljive i mikrobiološki lako kvarljive namirnice.

Proverom svih segmenata nabavke, transporta, prijema, skladištenja, dostave i prodaje prehrambenih proizvoda, utvrđen je visok nivo bezbednosti i kvaliteta istih, kao i visok nivo edukovanosti zaposlenih iz ovih oblasti. Kontinuirano se prate i implementiraju novi trendovi u okviru standarda vezanih za kvalitet i bezbednost hrane, i vrši se brzo i efikasno unapređenje proizvodnih procesa, obuka i edukacija zaposlenih.

IFS Cash&Carry standard-verzija 2 proširena je zahtevom koji se odnosi na Food fraud i Food defence. U pitanju su zahtevi za uspostavljanje mera kako bi se sprečili namerni pokušaji kontaminacije prehrambenih proizvoda, neovlašćenog prisustva robe i ljudi, prevare sa hranom, bioterorizma i vandalizma infrastrukturnih delova i opreme koja može uticati na bezbednost hrane.

Zahvaljujući stručnom timu zaposlenih, koji stoje iza svih do sada uspešno završenih sertifikacija, kompanija nastavlja da prati trendove iz ove oblasti čime garantuje najbolji kvalitet i bezbednost proizvoda, navodi se u saopštenju.