NESVAKIDAŠNJI SPOJ – MANU KAČE I MATIJA DEDIĆ

27. III 2019. | Čuveni afričko-francuski šoumen, pop i rok muzičar, kompozitor i džezer, ali pre svega jedan od najtraženijih bubnjara na svetu, Manu Kače, premijerno će nastupiti sa čuvenim hrvatskim pijanistom Matijom Dedićem, u Beogradu, 14. Aprila, u okviru MusicologyBarcaffèSessionsa, u klubu Bitefartcafe. Ovim virtuozima na sceni pridružiće se i kontrabasista iz Brazila Romulo Duarte.

Manu Kače karijeru je započeo kao bubnjar Pitera Gejbriela, nastavio je sa Trejsi Čepman, Džoni Mičel, Stingom, Dajr Streits, dok je na ovim prostorima prvi put zasvirao u saradnji sa Džibonijem 2001. godine. U beogradskom kultnom Bitefartcafeu nastupao je prvi put pre čak 14 godina, i sa nestrpljenjem iščekuje da ponovo zasvira u ovom klubu. Na predstojećem koncertu premijerno će izvesti numere sa albuma koje je sa Matijom Dedićem snimio nedavno u Parizu.

Do saradnje sa Matijom je došlo na inicijativu zajedničkog prijatelja Miše Relića, direktora koncertnog serijala MusicologyBarcaffèSessions: „Stvarno mi se dopala njegova muzika i odlučio sam da prihvatim projekat, s radošću. Matija je došao u Pariz, imali smo divnih par dana snimanja i mislim da je sve izvanredno ispalo. Naši koncerti na MusicologyBarcaffèSessions, kako u Beogradu, tako i u Zagrebu dan ranije, dokazaće da li sam u pravu”, izjavio je Kače.

Matija Dedić je okružen muzikom od rođenja, kao kompozitor i jedan od najznačajnijih hrvatskih džez pijanista. Naša publika ga već dobro poznaje, s obzirom na to da je priređivao solističke koncerte i nastupao sa različitim umetnicima iz sfere džez, pop ili etno muzike.

Kako će zvučati spoj ova dva naizgled nespojiva muzičara, od kojih svako ima svoju priču, saznaćemo 14. aprila na koncertu u okviru MusicologyBarcaffèSessionsa, gde će zavodljivi zvuci džeza pojačati uživanje u intenzivnim aromama Barcaffèespresa.

MusicologyBarcaffèSessions je jedinstveni koncept muzičkog festivala koji u Srbiju dovodi neke od najvirtuoznijih svetski priznatih muzičara jazz, funk, blues, soul, worldmusic i r’n’b pravaca.

Beogradska publika imaće prilike da prisustvuje i koncertu benda Snarki Papi čijim se koncertom na Kalemegdanu završava prolećna sezona koncertnog serijala MusicologyBarcaffèSessions.

Ulaznice za sve koncerte mogu se kupiti online i na prodajnim mestima Ddtickets.rs ili Tickets.rs.