CARNEX DONACIJA BANCI HRANE

27. III 2019. | Kompanija Carnex redovno donira svoje proizvode Banci hrane i podržava rad ove neprofitne organizacije čije su aktivnosti usmerene na smanjenje siromaštva, gladi i rasipanja hrane. Zajedno sa ovom donacijom, čija je vrednost 10.000 evra, samo u poslednje dve godine, Carnex je donirao ukupno oko 18 tona svojih prozvoda, u vrednosti oko 90.000 evra, i time je obezbedio bar jedan obrok za više od 190.000 ljudi.

“Zahvalni smo kompaniji Carnex sa kojom odavno imamo saradnju, jer prepoznaje značaj jednog ovako humanog projekta i daje svoj doprinos“, izjavila je prilikom uručenja donacije Radmila Ivetić, predsednica Banke.

Kompanija čija je tradicija duga 60 godina, ima isto tako i dugu tradiciju doniranja. “Odgovorno poslovanje i pomoć zajednici jesu naše osnovne orijentacije i vrednosti. Solidarnost, briga prema drugima i okruženju motivišu nas da svojim primerom ukažemo na važnost rešavanja problema u društvu. Kao lideri u mesnoj industriji imamo moralnu obavezu da doprinesemo unapređenju lokalnih zajednica, i da svojim primerom pozovemo i druge kompanije da se uključe u konkretne aktivnosti kao što je donacija Banci hrane,” poručuju iz Carnexa.

Problem siromaštva je prisutan svuda u svetu, prema podacima UN višeod 820 miliona ljudiširom sveta živi u ekstremnom siromaštvu i gladi. S druge strane, globalno se baci više od 1.3 triliona tona hrane godišnje, odnosno trećina hrane koja se proizvede. Prema istaživanju organizacije UN Woman, u Srbiji svaki stanovnik baci prosečno 36kg hrane godišnje. U skladu sa usmerenjem i stavovima o društvenoodgovornom poslovanju, Carnex čvrsto zastupa stav da  kompanija koja priozvodi hranu, viškove hrane obavezno usmerava ugroženim grupama u zajednici, stoji u saopštenju kompanije.