DRUGI NOVOSADSKI SALON VINA UGOSTIĆE STRUČNJAKE IZ CELOG SVETA

28. III 2019. | Više od osamnaest ranomiranih vinarija predstaviće  vinske adute na drugom Novosadskom salonu vina koji će biti održan 12. i 13. aprila u hotelu Park. Bogat program masterklasova i radionica posetiocima će približiti tajne različitih sorti vina brojnih vinarija i imena iz zemlje i sveta.

Novosadski salon vina ugostiće nosioca prestižne titule Master of Wine Džoa Aherna iz Velike Britanije koji vešto i iskusno vodi publiku putevima ekskluzivnih vinskih vrsta.

,,Novosadski Salon vina je odlična prilika da se predstave najznačajnije i najpoznatije vinarije iz Srbije, regiona, ali i ostatka sveta kao i da se upoznaju vrhunski stručnjaci prestižnih titula koji drže predavanja“, ističe Igor Luković organizator Salona.

Pored domaćih vinara, Salon vina u Novom Sadu biće tačka susreta vinarija iz Hrvatske, Crne Gore, Makedonije, Slovenije, Austrije, Francuske i drugih zemalja, koje su se prema sudu stručnjaka pokazale kao najbolje u konkurenciji. Sa domaće scene biće predstavnika iz Župe, Šumadije, Fruške Gore pa će publici vojvođanskog područja premijerno biti predstavljena vina brojnih zvučnih imena.

Drugi novosadski salon vina nakon uspešne premijere prošle godine ima ambiciju da okuplja stručnjake i entuzijaste, kao i najbolje sa tržišta vina Srbije i celog sveta. Novi Sad Salonom vina koristi specifično područje i bogatu ponudu regiona, kako bi se napravila jedinstvena platforma za degustaciju i edukaciju, ali i prepoznatljiva lokacija na vinskoj mapi sveta.