AUREA 2019: BABY FOOD FACTORY DOBITNIK NAGRADE ZA INVESTICIJU GODINE

28. III 2019. | Kompanija Baby Food Factory iz Beograda dobitnik je nagrade za investiciju godine Aurea 2019, koju poslovni portal eKapija dodeljuje 11. godinu zaredom. Nagradu je laureatu na svečanoj dodeli u beogradskom Aeroklubu dodelio ministar za inovacije i tehnološki razvoj u Vladi Srbije, Nenad Popović. On je tom prilikom ukazao na značaj razvoja IT sektora, jer je upravo IT industrija u 2018. godini po prvi put zabeležila veći izvoz nego Fiat i Smederevska železara. Kako je istakao, sa rastom IT sektora od 25 do 39%, za samo tri godine Srbija će dostići izvoz u toj oblasti u iznosu od dve milijarde eura.

Ministar Popović je posebno priznanje odao fakultetima tehničkih nauka u Srbiji, ističući da se upravo u tehničkim naukama krije budućnost za svu decu u Srbiji. Dodeljujući nagradu kompaniji Baby Food Factory, Popović je istakao da je svaka kompanija koja je ušla u izbor za investiciju godine zaslužila da dobije priznanje Aurea 2019.
Fabrika dečije hrane (Baby Food Factory) otvorena je u oktobru 2018. godine u Dobanovcima. Misija tima koji stoji iza ove investicije bila je da se najmlađoj, ali i najosetljivijoj populaciji ponudi visokokvalitetna i zdrava dečija hrana. Reč je o greenfield investiciji u koju je uloženo 34 milona eura.
“Nagrada za investiciju godine je našoj kompaniji poseban vid priznanja i dokaz da je Baby Food Factory prepoznat kao projekat koji doprinosi vraćanju domaće industrije dečije hrane na mesto koje zaslužuje, ali i poboljšanju izvoznih potencijala u ovom segmentu. Ova investicija zaista predstavlja značajan iskorak na ovdašnjem tržištu dečije hrane, jer smo doneli nove standarde u proizvodnji i potrošačima ponudili visokokvalitetnu i zdravu dečiju hranu. Naši proizvodi već trasiraju put na tržištima regiona i Zajednice nezavisnih država, a imajući u vidu da je završena tek prva faza investiranja, u godinama koje su pred nama očekuju nas dodatna ulaganja, proširenje asortimana i osvajanje novih tržišta. Naročito smo ponosni na činjenicu da je reč o domaćoj investiciji, zahvaljujući kojoj u našoj zemlji imamo modernu fabriku koja može da stane rame uz rame sa velikim svetskim proizvođačima, a roditeljima i najmlađima nudimo najviši kvalitet”,  rekao je Željko Ciganović, izvršni direktor Fabrike dečije hrane.
“Izuzetno smo zadovoljni kvalitetom ovogodišnjih pretendenata na zlatno priznanje naše kuće. U današnjem svetu, mogu da opstanu samo najbolji poslovni poduhvati, najbolji koncepti. Dobre ideje, međutim, ne vrede mnogo bez sposobnosti da se sprovedu u delo. Mi verujemo u takmace za Aureu. Verujemo da svi nominovani imaju šansu za značajan uspeh, a da su naši laureati – prvi među jednako dobrima”, rekao je Mirko Radonjić, glavni i odgovorni urednik portala eKapija.
O dobitniku glavne nagrade Aurea 2019 i nosiocima specijalnih priznanja odlučivao je šestočlani žiri, a svoj glas dali su i čitaoci portala ekapija.com i aurea.rs. Uslov za učešće na konkursu bio je da su projekti realizovani tokom prethodne kalendarske godine i da ispunjavaju tri kriterijuma: inovativnost, društvena korisnost i finansijski potencijal.
Nagradu Aurea poslovni portal eKapija dodeljuje u okviru svog opredeljenja ka društveno odgovornom poslovanju, bez finansijskog interesa, sa namerom da promoviše i podrži projekte značajne za održiv razvoj srpske privrede.