NIKŠIĆKO TAMNO PREDLAŽE: DARK BREWED BURGER

27. III 2019. | Kombinovanje piva sa hranom postalo je prava umetnost, u šta su se  uverili i novinari koji su prisustvovali testiranju Dark brewed burgera. U restoranu ‘Burger House’ spojem kreativnosti i ljubavi prema hrani nastala je ideja za Dark brewed burger – koji se pravi i servira sa Nikšićkim Tamnim.

„Prvi korak u stvaranju savršenstva ukusa Dark brewed burgera jeste mariniranje slanine u pivu 24 sata, nakon čega ona prima ukus i sočnost piva. Zatim se i sosu dodaje Nikšićko Tamno koji mu daje specifičnu notu. Na kraju sledi polivanje mesa pivom. U toj kombinaciji punoća ukusa dolazi do izražaja“,  objašnjava Mirko Lazarević iz Burger Housea. Još intenzivniji doživljaj nastaje kada se burger posluži uz čašu Nikšićkog Tamnog, koje sa receptora spira masnoću od burgera i tako stvara kompletan gastronomski užitak.

Ruku profesionalca teško je zameniti, no dobar spoj burgera i Nikšićkog Tamnog moguće je dostići i u svakodnevnoj, domaćoj varijanti. Potrebno je samo da imate dobar povod. I dobro društvo. I, naravno, prave sastojke,  poručuju iz komapnije.