METRO: U SRBIJI NAPRAVLJEN NAJDUŽI MILLE-FEUILLE KOLAČ

10. IX 2018 | Metro Cash&Carry Srbija organizovala je u svojoj radnji u Zemunu događaj koji je obradovao sve prave sladokusce. U susret Danu sopstvenog poslovanja, koji kompanija organizuje širom sveta svake godine, drugog utorka u oktobru – napravljen je 50 metara dugačak kolač Hiljadu listova (Mille-feuille).

Svoju kreativnost u pripremi kolača pokazalo je 50 mladih kuvara i poslastičara Junior Chefs Club-a Srbije, kao i 20 učenika i nastavnika Ugostiteljsko-turističke škole Beograd, koje su bodrili i prisutni sugrađani, predstavnici medija i Metro dobavljači i partneri na ovom zanimljivom projektu (Coca-Cola HBC Srbija, Heineken, Cremio i Swisslion Takovo).

Dan sopstvenog poslovanja posvećen je milionima preduzetnika širom sveta, za koje Metro radi i neprestano nastoji da bude pouzdan partner u unapređenju njihovog poslovanja.

“Metro je kao jednu od svojih glavnih misija postavio blisku saradnju sa preduzetnicima, jer smo apsolutno svesni da je uspeh samostalnog poslovanja, uspeh svih nas. Preduzetnički duh predstavlja ključni pokretač razvoja svake privrede. Bez snažne podrške preduzetnicima ne možemo imati ni napredak, ni inovacije, pa samim tim ni održivost kvaliteta u bilo kojoj sferi poslovanja”, izjavio je na događaju Roberto Mankuzo, generalni direktor Metroa Cash&Carry Srbija.

Metro nije jedini koji prepoznaje značaj koji velike kompanije na tržištu imaju u ohrabrivanju i podržavanju preduzetnika. Coca-Cola HBC Srbija kao partner na ovom projektu, takođe ističe njegovu važnost: “Veoma smo srećni što smo deo Dana sopstvenog poslovanja i što možemo da podržimo dugogodišnjeg poslovnog partnera, kompaniju Metro Cash&Carry. Ovo je fantastična prilika da se skrene pažnja javnosti na mala preduzeće koja su važan aspekt lokalnog ekonomskog razvoja i direktan odgovor na stopu nezaposlenosti u Srbiji”, izjavio je Svetoslav Atanasov, generalni direktor kompanije Coca-Cola HBC Srbija.