DELHAIZE: ZA LEPŠI POČETAK NOVE ŠKOLSKE GODINE

10. IX 2018 | Da polazak u školu i predškolsko svakom mališanu iz opštine Stara Pazova ovog septembra predstavlja radost postarala se kompanija Delhaize Serbia zajedno sa odgovornim pojedincima. U okviru humanitarne akcije ‘Pokloni torbu – pomozi borbu’ koju sprovode Crveni krst Stara Pazova i Udruženje građana Tatamate donirana je školska oprema u za veliki broj školaraca iz ugroženih porodica sa teritorije ove opštine.

Zahvaljujući ovom humanom gestu mališani iz Stare Pazove će školsku godinu započeti sa novim rančevima, pernicama, sveskama i svim neophodnim školskim priborom. “Veoma smo zadovoljni odzivom građana i društveno-odgovornih kompanija na našu humanitarnu akciju ‘Pomozi borbu – pokloni torbu’. Posebno nas raduje što je akcija premašila naša očekivanja i da je donacija nadmašila potrebne okvire, tako da smo odlučili da dodatno obradujemo još 34 školarca iz hraniteljskih porodica sa naše opštine. Prilikom podele deca nisu krila radost i oduševljenje jer osim materijalne pomoći ova akcija ih je dodatno motivisala da se bore za obrazovanje jer sada znaju da ima sugrađana kojima je stalo do njih”, rekao je Nikola Rajković iz udruženje građana Tatamate, koje je pokrenulo akciju.

Podela je vršena na svim punktovima narodne kuhinje širom opštine Stara Pazova, a kompaniji Delhaize svima koji su se odazvali ovoj akciji biće dodeljene specijalne zahvalnice kao podsticaj da svojim primerom motivišu i druge da budu deo jedne ovako humane akcije. “Polazak u školu i početak nove školske godine su najlepši trenuci u životu svakog đaka. Mogućnost da nekome podarite što bezbrižnije detinjstvo i ulepšate tako veliki događaj kao što je polazak u školu za nas je velika radost i ponos. Kao pravi dobar komšija, a zajedno sa humanim i odgovornim pojedincima sakupili smo opremu za veliki broj predškolaraca i školaraca. Nadamo se da sve mališane kojima je školski pribor doniran očekuje uspešna školska godina sa puno petica i dobrih ocena”, izjavio je Uroš Radojević, iz kompanije Delhaize Serbia.