MATTHEW PALMER POSETIO STUDEN HOLDING

772021-Poseta-Metju-Pamlera-STUDEN-Holdingu

7. VII 2021 | Specijalni predstavnik State Departmenta za Zapadni Balkan Matthew Palmer razgovarao je sa predstavnicima najvećeg Agroindustrijskog kompleksa u BiH i sa predsednikom uprave Studen Holdinga, Ilijom Studen o investicijama i razvoju privrede Zapadnog Balkana.

“Podržavanje i podsticanje dugoročnog ekonomskog razvoja u BiH i u zemljama regiona je naša prioritetna pozicija. Studen Holding stvara poslovne mogućnosti koje povezuju tržišta, a to je potvrda uspešnih investicija“, rekao je Palmer.

Bimal grupa, koja je deo Studen Holdinga, je najpre 2019. godine kupila fabriku za proizvodnju jestivog ulja Novo Sunce u Somboru, a pokretanjem akvizicije i integracije fabrike Bečejka nastavlja razvoj poslovne grupe i širenje proizvodnih kapaciteta u Srbiji. Sticanjem vlasništva u fabrici stočne hrane Bečejka, Bimal stvara dodatan potencijal i poslovne mogućnosti, čime jača svoju poziciju na tržištima Zapadnog Balkana, EU i Bliskog istoka.

“Poslovni planovi Studen Holdinga obuhvataju različite investicije, pre svega u proizvodnju, distribuciju i logistiku, koje omogućavaju da naš poslovni model pozitivno utiče na privredni ambijent država u kojima poslujemo. Angažman grupe polazi iz Austrije gde je naša centrala, a u proteklih 30 godina fokus proizvodnih investicija je na Zapadnom Balkanu, pre svega u BiH, Srbiji i Slovenijii“, rekao je predsednik Uprave Studen grupe Ilija Studen.

U sastavu Bimal grupe danas posluju fabrike za proizvodnju jestivog ulja Bimal u Brčkom i Bimal Sunce u Somboru, Bimal Trading i Bimal Invest u Beogradu, Bimal Agri u Bečeju, Žitopromet i Institut za razvoj i unapređenje poljoprivrede – IRUP u Brčkom.