KMV I PEPSICO ZAJEDNO KUPUJU KOMPANIJU KNJAZ MILOŠ

5. VI 2019 | Karlovarské Minerální Vody (KMV), najveći distributer bezalkoholnih pića u centralnoj Evropi, i PepsiCo Inc, globalni prozvođač hrane i pića koji posluje u više od 200 zemalja i teritorija širom sveta, dogovorili su zajedničko ulaganje, odnosno kupovinu 100% vlasništva u srpskoj kompaniji Knjaz Miloš.

Ova transakcija obuhvata kupovinu proizvodnih kapaciteta kompanije Knjaz Miloš u Srbiji, kao i dobro pozicionirane brendove kao što su Knjaz Miloš, Aqua Viva, Guarana, ReMix, Gusto, i druge. Transakcija će biti završena nakon procesa odobrenja od strane antimonopolskih komisija na tržištima Srbije i Crne Gore i očekuje se tokom trećeg kvartala 2019. godine.

Kompanija Knjaz Miloš, sa sedištem u Aranđelovcu ima poslovnu istoriju dugu više od 200 godina i predstavlja jednog od najvećih proizvođača mineralne vode, bezalkoholnih i energetskih pića u Srbiji.

PepsiCo i KMV uspešno sarađuju u centralnoj Evropi. Kompanija KMV je proizvođač i distributer PepsiCo portfolija pića u Češkoj Republici, Mađarskoj, Slovačkoj i Bugarskoj, kao i distributer PepsiCo portfolija grickalica u Češkoj Republici, Slovačkoj i Mađarskoj.

“Novi partnerski poduhvat potvrđuje zajedničku viziju o izgradnji održivog, dugoročnog poslovanja u regionu, koje će nam pružiti nove mogućnosti za rast i razvoj kompanije, kupaca i naših zaposlenih. Udruženim snagama portfolija KMV i Knjaza Miloša, obezbedićemo najvišu vrednost za kupce i potrošače”, izjavio je Alessandro Pasquale, generalni direktor kompanije KMV.

“Partnerstvo kompanija PepsiCo i KMV je do sada bilo veoma uspešno i ova akvizicija predstavlja priliku za dodatni razvoj i jačanje našeg prisustva. Veoma smo zadovoljni što je KMV naš partner i u ovom poslovnom poduhvatu”, istakao je Christophe Guille, Senior Vice President GM, Central Europe, Great Balkans & DACH PepsiCo.

Ekskluzivni finansijski savetnik kompanijama KMV i PepsiCo u ovoj transakciji je Raiffeisen Bank International AG, dok su pravni savetnici Clifford Chance i Janković Popović Mitić.

 

O kompaniji KMV

KMV grupacija predstavlja najvećeg distributera bezalkoholnih napitaka u centralnoj Evropi. Kompanija je osnovana u Karlovim Varima u Češkoj, 1873. godine. Aktuelnu organizacionu šemu uspostavila je porodica Pasqualle koja je na čelu kompanije od 90-ih godina prošlog veka. KMV grupacija ima 2.400 zaposlenih i rukovodi fabrikama u Češkoj Republici, Austriji, Mađarskoj i Bugarskoj. Izvozi u preko 20 zemalja i zvaničan je distributer PepsiCo proizvoda na nekoliko tržišta.