PONOS UNIVEREXPORTA DOBIO ŽIG ‘ČUVARKUĆA’: Ulažemo u društvo i zemlju iz koje smo i potekli

31. V 2021 | Brendovi najvećeg domaćeg trgovinskog lanca, Univerexporta, ‘Organa’ i ‘Domaćinstvo Vučurević’ od sada su deo velike kuće ‘Čuvarkuća’ postavši na taj način značajan dodatak onog najboljeg što zajedno možemo da ponudimo potrošačima.

Žig Čuvarkuća nosi 17 proizvoda koje Univerexport samostalno proizvodi. “Brend Organa ponos je naše lične proizvodnje. Organski proizvodi sa naše zemlje u Liparu, brašno i ulje, najbolje su od onog što nam je priroda dala”, navode iz Univerexporta i dodaju da su ovi proizvodi zaslužili su taj epitet time što nisu tretirani hemikalijama i nosioci su sertifikata organskih proizvoda, dok je čitav proizvodni proces – od setve do police – u potpunosti kontrolisan, a da iza kvaliteta stoji sama kompanija.

Kako objašnjavaju iz Univerexporta, Domaćinstvo Vučurević pršut i vino, nastali su iz iste želje da se kupcima ponude proizvodi vrhunskog kvaliteta iz sopstvenih proizvodnih pogona.

“Preduslov za dobar pršut je kvalitetna sirovina koja stiže sa Univerexportove farme AD Bačka, 100% domaće, nikad uvezeno, niti zamrznuto meso i napravljeno isključivo od domaćih svinja. Posebne odlike pršuta leže u činjenici da je process zrenja na samom vazduhu, a ne dimu, a celokupan process proizvodnje upotpunjen je savremenom opremom koja čini savršen spoj kombinacije tradicionalne italijanske tehnologije i domaćeg umeća odgajanja svinja na sopstvenoj farmi i proizvodnje”, poručuju iz Univerexporta.

Uz to, i vino ove robne marke napravljeno je na istim osnovama kao i organski proizvodi i pršut. Vinograd se ne tretira pesticidima, već isključivo organskim preparatima.

Stvorivši sopstvene brendove, iza čijeg imena i kvaliteta stoji kompanija koja na tržištu posluje punih 30 godina i čija je namera i želja da u potpunosti ulaže u društvo i zemlju odakle je i sama potekla, Univerexport je napravio korak dalje u plasmanu domaćeg. Koliko je razvoj domaćeg bitan potvrđuje i projekat ‘Stvarano u Srbiji’, čiji su važan deo i nove čuvarkuće iz Univerexporta.