OTVORENE SU PRIJAVE ZA BARCAFFÉ BARISTA CUP

1. IV 2019. | Barcaffé poziva sve umetnike koji su slikarska platna zamenili šoljicama, da se od 1. aprila do 1. maja prijave za učešće na latte art takmičenju Barcaffé Barista Cup i prenesu svu svoju emociju i strast u šoljicu ovog napitka.

Nakon prikupljana pristiglih prijava, stručni žiri će, na osnovu CV-ja, fotografija i video radova, izabrati 10 najtalentovanijih barista, koji će u petak, 17. maja ‘ukrstiti’ svoje latijere i demonstrirati veštine i znanje u pripremi savršenog espresa.

Troje pobednika kvalifikacionog takmičenja u Beogradu svoje veštine prikazaće i na finalnom takmičenju u Ljubljani, gde će se sa najboljim baristima Hrvatske i Slovenije nadmetati za profesionalnu edukaciju sertifikovanu od strane organizacije Specialty Coffee Association (SCA) u Trstu (Italija). Pobedniku finalnog takmičenja, osim prestižne SCA edukacije, Barcaffé dodeljuje i vrednu diplomu profesionalnog bariste.

Osim prilike da se plasiraju u finale regionalnog takmičenja u Ljubljani, takmičarima je zagarantovano i mnogo zabave s brojnim mogućnostima učenja, umrežavanja i razmene iskustava sa kolegama, ali i susreta s novim konceptima, receptima i metodama pripreme espresa. O pobednicima kvalifikacionog takmičenja u Beogradu, odlučivaće stručni žiri koji čine Barcaffé baristi.

Više informacija može se pronaći na stranici www.barcaffe.rs/baristacup.