JELEN EKO PATROLA: Drina i okolina ostali čisti nakon Drinske regate

26. VII 2022 | Upravo završena 28. Drinska regata okupila je preko 20.000 ljubitelja najstarije i najmasovnije manifestacija na reci Drini. I ove godine Apatinska pivara i Jelen pivo su zajedno sa nacionalnim operaterom sistema upravljanja ambalažnim otpadom Sekopak nastavili društveno odgovornu akciju ‘Recikliraj, uživaj, Drinu od otpada sačuvaj’.

220726_Drinska-regata-2

Jelen eko patrola je ove godine bila i na obali i na vodi i apelovala na sve učesnike da pravilno odlažu ambalažni otpad. Tako je, akcijom pivare prikupljeno više od 300kg ambalažnog otpada tokom samog spusta.

220726_Drinska-regata-3

“Ova godina je bila posebno izazovna jer smo imali nezapamćenu posetu manifestaciji, a sebi smo postavili dodatni cilj da i iz reke Drine sakupimo što više ambalažnog otpada. Mi u Jelen timu smo ponosni što je naša Jelen eko patrola skrenula pažnju svim učesnicima da moramo odgovorno postupati prema životnoj sredini i da za sobom ostavimo netaknutu prirodu, onakvu kakva je bila i pre početka spusta. Tome su značajno doprineli i JKP ’12. septembar’ Bajina Bašta kao i organizator manifestacije TO Bajina Bašta kojima upućujemo veliku zahvalnost. Ovo je inače kontinuirana praksa Apatinske pivare da na svakom događaju ili manifestaciji koju podržavamo sakupimo ambalažni otpad i ostavimo okruženje čistim. Tako smo nedavno, na upravo završenim Ribarskim večerima u Apatinu sakupili više od 50kg ambalažnog otpada”, kažu u timu Jelen piva.

220726_Drinska-regata-4

“Uvek je zadovoljstvo raditi sa partnerima koje zaista vide značaj reciklaže i sa kojima delimo iste vrednosti kada je zaštita životne sredine u pitanju. Količine prikupljenog ambalažnog otpada su iz godine u godinu sve veće, što nam govori da građani usvajaju znanje koje već godina pokušavamo da im prenesemo. Prirodu moramo da čuvamo i zabava ne sme da nam bude izgovor za nebrigu”, navode u Sekopaku.

Otpad sakupljen u akciji Apatinske pivare i Sekopaka je poslat dalje na reciklažu.