JEDINSTVENI EKOLOŠKI MURAL OD LIMENKI NA EXITU

11. VII 2018 | Posetioci ovogodišnjeg Exita imaće priliku da kreiraju jedinstveni umetnički mural od iskorišćenih limenki. Instalacija duga 6 metara, pod nazivom Pixelata je projekat španskih dizajnera, a svako umetničko delo nastaje bojenjem i ubacivanjem limenke u prethodno pripremljenu konstrukciju. Na ovaj način, posetioci  će na kreativan način doprineti reciklaži limenki, koje je u potpunosti moguće reciklirati i upotrebiti ponovo nakon samo 60 dana.

“Pixelata je najbolji spoj umetnosti i reciklaže i predstavlja impozantno umetničko delo u čijem stvaranju svi možemo učestvovati. Posetioci festivala sjajno reaguju i do sada smo zajedno kreirali više murala, koji istovremeno oduševljavaju publiku, ali i šire svest o značaju reciklaže. Svi zajedno, podsećamo se još jednom zašto je limenka najpogodnija – lagana je, nesalomiva i može se bezbroj puta reciklirati”, rekao je Nemanja Komatović iz Recan fondacije.

Do sada su se u pravljenju umetničkih dela od limenki oprobali posetioci Exitovih festivala u Bosni, Rumuniji, Hrvatskoj. Pixelata se nalazi u Opens zoni i omogućena je zahvaljujući saradnji Recan fondacije i Exit fondacije.