GLASAJTE ZA INVESTICIJU GODINE – OVO SU FINALISTI NAGRADE AUREA 2019

Poslovni portal eKapija dodeliće krajem marta 11. put zaredom nagradu za investiciju godine Aurea. U uži izbor za ovo priznanje ušlo je osam projekata koji su se najbolje rangirali po tri krterijuma: inovativnost, društvena korisnost i finansijska isplativost.

Dobitnika priznanja Aurea izabraće stručni žiri, a svoj glas nominovanim projektima moći će da daju i posetioci sata aurea.rs, glasanjem putem interneta koje je počelo danas.

Finalisti nagrade Aurea 2019 su:

 

–  PropSafe – Redizajnirane toplotne pumpe sa R290 gasom

– Swan – Kompaktni skener za digitalizaciju arhivske građe

– Baby Food Factory – Fabrika dečje hrane

– OTT Sistem – Prirodan ergonomski sistem za spavanje

– Delta Holding – Projekat Naše selo

– Institut BioSens – Digitalna farma

– Daktilograf Engine  – platforma koja trenutno pretvara govor u tekst

– VOZZi – Mobilna aplikacija za pomoć na putu

 

“Ove godine imali smo puno zanimljivih projekata i bilo je zaista teško izdvojiti samo osam finalista. Imali smo nekoliko veoma interesantnih IT startap projekata, ali ne zaostaju ni poljoprivreda i ekologijia. Želim da pozovem čitaoce da pročitaju na eKapiji više o ovim inspirativnim projektima i da glasaju za one koji im ostavljaju najjači utisak”, rekao je Zdravko Lončar, direktor eKapije.

Glasanje na zvaničnoj stranici nagrade trajaće do 21. marta, dok će konačnu odluku o dobitnicima priznanja doneti stručni žiri koji čine: Vladimir Medan, predsednik izvršnog odbora Komercijalne banke, Nataša Kecman, Rukovodilac Centra za usluge i posredovanje u Privrednoj Komori Srbije, Dušan Tomić, partner u Ernst & Young Srbija, Ana Tozzi, Izvršna direktorka Saveta stranih investitora, Vojin Šenk, profesor Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, Marinko Ukropina, direktor SGS Beograd.

Osim glavne nagrade, biće uručena i dva specijalna priznanja – za inovativnost i društvenu korisnost. Novina koju eKapija ove godine uvodi je da pobednik dobija digitalni pečat Aurea koji može da koristi u svojim promo kampanjama i na svojim poslovnim materijalima.

Poslovni portal eKapija nagradu Aurea dodeljuje od 2009. godine u okviru svog opredeljenja ka društveno odgovornom poslovanju, bez finansijskog interesa, sa namerom da promoviše i podrži projekte značajne za održiv razvoj srpske privrede.

Direktna korist dobitnicima, ali i svim investicijama koje ulaze u uži izbor za nagradu je promocija, što se dalje materijalizuje kroz bolju vidljivost kod investitora, lakšu komunikaciju sa medijima, bankama, državnom upravom i drugim potencijalnim partnerima.

Za više informacija o nagradi pogledajte www.aurea.rs