EDUKATIVNA RADIONICA ZA BUDUĆE PEKARE

17. X 2018 | Svetski dan hleba, verovatno prve namirnice stvorene ljudskom rukom, obeležava se 16. oktobra širom sveta. Kompanija Don Don tradicinalno obeležava ovaj dan kroz edukaciju o značaju i pripremi hleba, ali i humanosti. Tako su neobičan hleb u obliku srca, ove godine za decu iz Prihvatilišta Beograd pripremali učenici pekarskog smera škole za oštećene sluhom-nagluve ‘Stefan Dečanski’. U nedelji obeležavanja Svetskog dana hleba, Don Don će donirati svoje prozvode različitim ustanovama i centrima koji brinu o deci i odraslima širom Srbije.

“Cilj ove radionice bio je da naše buduće kolege naučimo nešto više o tome kako se priprema i ukrašava hleb i druge namirnice od testa, ali i da zajedno naučimo važnu lekciju iz humanosti, pomažući drugima. Raduje me što sam danas upoznao mnogo vrednih mladih ljudi i nadam se da će neki od njih jednoga dana raditi baš u Don Donu”, izjavio je Miloš Marković, direktor marketinga kompanije Don Don.

Učenici osmog razreda, ali i oni koji su se već opredelili za pekarski poziv u okviru svog srednjoškolskog obrazovanja, su tokom radionice bili odlični u savlađivanju novih veština. Uz priču o nastanku i istoriji hleba, dobili su i mnogo prakičnih saveta o tome kako da bacanje hrane smanje na minimum od Food Revolution ambasadora Ivane Ćirković.

Direktorka škole, gospođa Petrović, je naglasila kako je ovo za decu dragoceno iskustvo, jer nemaju često priliku da u školi ugoste profesionalne pekare i sa njima rade. “Želela bih da se zahvalim kompaniji Don Don na današnjem danu. Za decu, pogotovo onu koja su u fazi odabira usmerenja i svog budućeg poziva, je vrlo važno da se upoznaju sa modernim načinima rada, odnosno da usavršavaju znanja stečena na nastavi. Zato hvala Don Donu što nam je pružio tu priliku. Nadam se da ćemo ovu lepu saradnju nastaviti i u budućnosti”.