DONACIJA LOPTI OSNOVNOJ ŠKOLI ZA OŠTEĆENE SLUHOM ‘STEFAN DEČANSKI’

12. X 2018 | U sklopu donacija namenjenih svim osnovnim školama na teritoriji Srbije, predstavnici kompanije Marbo Product i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja posetili su Osnovnu školu za oštećene sluhom ‘Stefan Dečanski’ i uručili im lopte za fudbal, košarku, odbojku i rukomet. Donacija se realizuje kao deo kampanje brenda Chipsy ‘Pokaži fudbalsku strast’ kojom će više od 7.000 lopti stići do više od 1.200 osnovnih škola na teritoriji Srbije. Donacije se realizuju uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, kao i Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

Cilj donacije u okviru kampanje brenda Chipsy ‘Pokaži fudbalsku strast’ je podsticanje razvoja dece na principima zdravih životnih stilova i prevencija gojaznosti među decom školskog uzrasta, kroz popularizaciju sporta.

“Bavljenje sportom i fizičkom aktivnošću je nezaobilazni deo u odrastanju dece. Naš cilj je da pomognemo da vreme provedu kvalitetno, kao i da se upoznaju sa važnošću i uticajem sporta na zdravlje, raspoloženje i razvoj motoričkih sposobnosti. Donacija lopti svim osnovnim školama za decu sa smetnjama u razvoju u Srbiji za nas ima poseban značaj i verujemo da će ova donacija doprineti aktivnijem vremenu razonode, igre i zajedničkim aktivnostima, ali i inkluzivnosti i negovanju fer pleja”,  rekla je Ljlijana Radosavljević, menadžer korporativnih komunikacija kompanije Marbo, predajući lopte nastavnicima u Osnovnoj školi ‘Stefan Dečanski’.

“Veliko nam je zadovoljstvo što postoje kompanije poput Marbo Producta, koje prepoznaju važnost podrške i promocije zdravih životnih stilova među decom školskog uzrasta. Kampanja brenda Chipsy u okviru koje će sve osnovne škole na teritoriji Srbije dobiti lopte za timske sportove od samog starta teče najbolje moguće i posebno nas je obradovala činjenica što će lopte dobiti i škole koje obrazuju decu sa smetnjama u razvoju. U svoje lično ime i u ime ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladena Šarčevića želim još jednom da se zahvalim na ovoj vrednoj i značajnoj donaciji”, istakla je Vesna Nedeljković, pomoćnica ministra prosvete nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.

Donacija se realizuje i kao jedna u nizu aktivnosti koje je kompanija sprovela kao deo podrške Nacionalnom programu za prevenciju gojaznosti kod dece i odraslih, koju sporovodi Ministarstvo zdravlja Republike Srbije i kao deo kampanje ‘Teži ravnoteži’.

Pored osnovnih škola na teritoriji Srbije, Marbo Product je istu vrstu donacije uputio i svim osnovnim školama u Crnoj Gori, kao i u Bosni i Hercegovini. Na ovaj način će svi osnovci iz regiona dobiti priliku da se aktivno bave fizičkim aktivnostima i timskim sportovima.