DOMAĆE PIVARE POSETILE PROIZVOĐAČE HMELJA U BAČKOM PETROVCU

22. VIII 2018 | Domaće pivare, Udruženje srednjih i malih pivara Srbije, posetile su svoju članicu Petrovec d.o.o. u Bačkom Petrovcu. Istovremeno su održali skupštinu i prisustvovali početku berbe hmelja ovogodišnjeg roda.

Petrovec d.o.o. je jedini domaći proizvodjač hmelja sa ambicijama da proizvodnju u narednim godinama višestruko poveća sa novim zasadima. Njihove ambicije podržale su domaće pivare kako bi se obezbedile sigurno snabdevanje kvalitetnim domaćim hmeljom kao osnovnom sirovinom za proizvodnju piva. Uzgoj hmelja u okolini Bačkog Petrovca je tradicija koja traje tri veka.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici Privredne komore Srbije, koji su takođe dali podršku za nove investicije u hmeljarnike i ostvarivanje podsticajnih mera.

Svi učesnici su obišli hmeljarnike i upoznali se sa načinom uzgoja, berbe i dorade hmelja. Pored ovog, pokrenuto je pitanje smanjenja akciza na pivo u skladu sa procesom usklađivanja sa evropskim direktivama.

Domaće pivare su udruženje koje u svom sastavu ima srednje i male pivare i proizvođače hmelja. Zalažu se za tradicionalni način proizvodnje piva, razvoj domaćeg pivarstva uz proizvodnju i upotrebu domaćih sirovina, kao i popularizaciju potrošnje domaćeg piva na odgovoran način.