DECA PRAVILA ZDRAVIJU UŽINU OD JABUKA I KRUŠAKA

1. II 2019 | Koliko zdrava užina može da bude zaista ukusna, a njena priprema potpuno zabavna i kako jabuke i kruške mogu da budu inspirativne uverila su se deca iz vrtića Biser koji su zajedno sa kuvarom Nenadom Veljkovićem pripremali jednu zdraviju poslasticu.

U mesecu krušaka i jabuka, pravo iz Maxi supermarketa, u vrtić su stigle sočne, slatke i ukusne jabuke i kruške. Deca su se zajedno sa kuvarom i vaspitačicama oprobali u kulinarskim čarolijama, a kada su u poslasticu ubacili i malo meda i kornfleksa, puni utisaka su roditeljima, bakama, dekama, ispričali šta su naučili i šta zajedno i kod kuće mogu brzo i lako da pripreme.

“Često slušamo kako je izazov da deca zavole voće i zdraviju užinu. Kao kompanija koja je strateški usmerena na temu zdravije ishrane, realizujemo veliki broj aktivnosti za decu, kako bismo ih od malih nogu učili o značaju povrća i voća. Deca brzo usvajaju sve ono što je dobro, samo je važno da im na njima jednostavan i interaktivan način to i pokažemo”, kaže Milica Popović, menadžer korporativnih komunikacija kompanije Delhaize Serbia.

Ovo je samo jedna u nizu aktivnosti za decu, koju Maxi supermarketi realizuju u želji da im približe značaj i važnost zdravije ishrane. Odmah nakon novogodišnjih praznika i školskog raspusta nastavljen je i Maxi školski karavan, koji će do aprila obići 100 škola u 14 gradova širom Srbije i zahvaljujući kojem će više od 15.000 prvaka kroz pažljivo osmišljene aktivacije otkrivati zašto je važno da im povrće postane jedna od obaveznih, ali i omiljenih namirnica u tanjiru.