CARLSBERG POKREĆE PROIZVODNJU ZRENJANINSKOG PIVA

1. II 2019 | U Gradskoj kući grada Zrenjanina, gradonačelnik Čedomir Janjić, i generalni direktor kompanije Carlsberg Srbija Vladimir Vava predstavili su sugrađanima, ali i svim ljubiteljima tradicije širom Vojvodine i cele Srbije, projekat oživljavanja jednog od simbola grada na Begeju, Zrenjaninskog piva. Svesni značaja ovog brenda za lokalni identitet ovog podneblja, grad Zrenjanin i Carlsberg Srbija udružili su snage i ostvarili saradnju koja će omogućiti građanima Zrenjanina da uskoro nazdrave pivom koje će na sebi ponosno nositi eitketu sa imenom i simbolima njihovog najdražeg grada.

Ova saradnja ima za cilj i obnavljanje pivarske tradicije grada, tako što će dva dinara od svake prodate flaše novog piva biti izdvojena za izgradnju kraft pivare u Zrenjaninu. Kako bi novo pivo bilo potpuno u skladu sa ukusom onih kojima je prvenstveno namenjeno, svi zainteresovani imaće priliku da glasaju za najbolji od tri ponuđena recepta piva i najlepši od tri dizajna etikete, a etiketa i recept sa najviše glasova građana Zrenjanina postaće novi zaštitni znak Zrenjaninskog piva.

“Nema, verujem, ni jednog Zrenjaninca koji, na pomen našeg nekadašnjeg piva i pivare Lazara Dunđerskog neće poželeti da bar deo te i takve tradicije bude prisutan u našem gradu i danas. Naše napore i inicijative da se tako nešto ostvari, prepoznali su u kompaniji Carlsberg i evo nas na zajedničkom projektu, koji danas predstavljamo i koji će, siguran sam, zaživeti na obostrano zadovoljstvo”, izjavio je gradonačelnik Čedomir Janjić.

“U saradnji sa predstavnicima Grada Zrenjanina realizovaćemo projekat koji će u budućnosti imati širi društveni značaj, jer će Carlsberg Srbija od svake prodate boce izdvajati po dva dinara za podršku lokalnoj zajednici iz koje je brend potekao. Prikupljena sredstva od prodaje Zrenjaninskog piva biće uložena u izgradnju kraft pivare na teritoriji Zrenjanina. Čvrsto verujemo da će kroz svega nekoliko godina, ova mala pivara, pored proizvodnje i novih radnih mesta, podstaći i razvoj lokalnog turizma i ugostiteljstva”, istakao je generalni direktor Carlsberga Srbija Vladimir Vava.

Tesitranje tri predložena recepta i izbore nove etikete Zrenjaninskog piva održaće se u periodu od 1. do 7. februara ispred Gradske kuće na Trgu slobode, a mogu učestvovati svi građani Zrenjanina stariji od 18 godina. Zrenjaninsko pivo prodavaće se u povratnoj boci od 0,5l.