BESPLATNI DERMOSKOPSKI PREGLEDI MLADEŽA ZA ČLANOVE EUCERIN KLUBA LOJALNOSTI

1572021-Eucerin-i-Euromedik-dermoskopski-pregled

15. VII 2021 | Mnogima od nas već je poznato da sunce ima dve strane – pozitivnu i negativnu. Dobro je za naše raspoloženje i zdravlje, jer, između ostalog, pospešuje stvarenje vitamina D u organizmu. Sa druge strane, može izazvati opekotine, prevremeno starenje kože, slabljenje imunološkog sistema, alergije, fototoksične reakcije… Brojna ispitivanja utvrdila su, a Svetska zdravstvena organizacija zvanično potvrdila, da je intenzivno izlaganje UV zračenju, posebno ako je praćeno opekotinama, jedan od važnih faktora rizika i za nastanak melanoma, najopasnijeg raka kože.

Ali, novija naučna otkrića potvrđuju da negativne posledice po našu kožu iz spektra sunčevog zračenja nemaju samo UV zraci, već i vidljiva svetlosti visoke energije, poznata kao plava to jest HEVIS (high energy visible light) svetlost. Tokom izlaganja suncu HEVIS svetlost pokreće oslobađanje slobodnih radikala u koži i uzrokuje oksidativni stres. Posledice ovog uticaja su prevremeno starenje kože, takozvano fotostarenje, i pojava hiperpigmentacija.

Da bismo se zaštitili od negativnih efekata sunca neophodno je da poštujemo pravila odgovornog ponašanja na suncu – da izbegavajmo sunce u periodu od 10 do 17h i kada izlazite na sunce nosite laganu odeću dugih rukava i nogavica, šešire i naočare. Pored toga, veoma je važno da redovno upotrebljavamo efikasne i pouzdane preparate za zaštitu od sunca. U tom pogledu, u skladu sa novim naučnim saznanjima, potrebno je informisati se da li osim UV zaštite, obezbeđuju i zaštitu od HEVIS svetlosti.  Preparati iz Eucerin linije za zaštitu od sunca pružaju koži i tu vrstu zaštite. Napredna spektralna tehnologija u formulaciji ovih preparata kombinuje fotostabilne UVA/UVB filtere širokog spektra za visoku UV zaštitu i Likokalkon A, koji obezbeđuje antioksidativnu zaštitu, kaže se u saopštenju ove kompanije.

Prema preporuci dermatologa, deo odgovornog ponašanja na suncu su i redovni dermoskopski pregledi kože, posebno mladeža. U saradnji sa privatnim zdravstvenim sistemom Euromedik, Eucerin pruža priluku da u sklopu odgovornog ponašanja na suncu u svoj život uvedete i ovu naviku. Da biste bili jedan od 500 korisnika koji će otići na besplatni dermoskopski pregled mladeža u Euromedik, potrebno je samo da kupovinu dva Eucerin preparata za zaštitu od sunca registrujete u Eucerin aplikaciji ‘Put lepote’. Ovu aplikaciju Eucerin Kluba lojalnosti, možete vrlo brzo i lako besplatno skinuti sa Google Play ili Apple Store, u verziji za Android ili iOS mobilne uređaje.