ZAVOD ZA SPORT I MEDICINU SPORTA REPUBLIKE SRBIJE I MG MIVELA VODA OBELEŽILI SVETSKI DAN TRČANJA

7. VI 2019 | Na značaj hidratacije i unosa magnezijuma u njegovom prirodnom obliku podsetili su Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije i Mg Mivela voda, 7. juna na Svetski dan trčanja. Za tu priliku, na Trim stazi na Košutnjaku obezbeđena je negazirana Mg Mivela voda koja u 1l sadrži preporučenu dnevnu količinu magnezijuma.

“Fizička aktivnost je od ključne važnosti za poboljšanje kvaliteta života. Dobre životne navike, pravilna i kvalitetna ishrana i adekvatna hidratacija značajno doprinose opštem zdravlju i dobrim sportskim rezultatima. Mg Mivela voda predstavlja prirodan izvor magnezijuma koji doprinosi pravilnom radu mišića, smanjenju umora i stvaranju energije, što je čini idealnom vodom za sportiste. Upravo iz tog razloga Mg Mivela postala je zvanična voda Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije”, istakli su iz ove insitucije.

Značaj uravnotežene ishrane i odgovarajućeg unosa vode potvrđen je nedavno predstavljenom kliničkom studijom, koja potvrđuje da redovna konzumacija Mg Mivela vode pozitivno utiče na kardiovaskularni sistem, navodi se u saopštenju kompanije.