ZAJEDNIČKO SAOPŠTENJE KOMPANIJA CARNEX, ZLATIBORAC, BIG BULL I MATIJEVIĆ

1. VI 2019 | “Odluka ruske Federalne službe za veterinarski i sanitarni nadzor da privremeno obustavi uvoz proizvoda naših kompanija počev od 4. juna, odnosi se na neusaglašenosti sa procedurama ruskih normativno-tehničkih uslova, koje mogu da se razreše u kratkom roku. Napominjemo i da će sve isporuke mesa i proizvoda, koje budu krenule ka ruskom tržištu do 4. juna, moći da se sprovedu prema uobičajenoj proceduri.

Kompanije koje su privremeno postavljene na listu suspendovanih izvoznika već u ovom trenutku rade na ispunjavanju svih zahteva koji su pred njih postavljeni, sarađujući međusobno, ali i sa svim relevantnim institucijama Republike Srbije.

Verujemo da ćemo vrlo brzo ispuniti sve zahteve usklađenosti s industrijskim standardima i relevantnim propisima ruske Federalne veterinarske službe.

Ovakva situacija nije izuzetak u industriji mesnih prerađevina, ali ni u drugim granama industrije u Republici Srbiji, jer u procesu i kontroli uvoza dolazi do uobičajene procedure nadzora, za kojom sledi i zahtev za dodatnim usklađivanjem sa tehnološko-tehničkim propisima zemlje uvoznice, a po njihovom usklađivanju, u skladu sa procedurom, očekuje se i da se kompanije ponovo nađu na listi izvoznika u Rusku Federaciju.

Želimo da istaknemo da do sada nismo imali sličnih problema i da smo godinama aktivni izvoznici na tržište Ruske Federacije, te da je na nama u ovom trenutku da damo sve od sebe da ispunimo sve zahteve, kako bi suspenzija bila obustavljena.”

 

Kompanije

Carnex, Zlatiborac, Big Bull, Matijević