SINAGOGA SOMBOR: Prihod u prvom kvartalu 1,4 milijarde dinara

210414-Sinagoga

14. IV 2021 | Sinagoga doo Sombor, veleprodaja i maloprodaja prehrambene robe, objavila je rezultate za prva tri meseca 2021. godine.

Kako je saopšteno iz kompanije, u ovom periodu ostvaren je prihod od 1,4 milijarde dinara što je povećanje od 12% u odnosu na isti period 2020. godine.

Rast je ostvaren u veleprodaji 10%, maloprodaji 5%, dok je u uvozu ambalažnih papira i prodaji transportne i komercijalne ambalaže došlo do većeg rasta od čitavih 50%. Za ovako snažan rast zaslužna je činjenica da prošle godine zbog Covida-19 u martu kamioni iz uvoza nisu mogli da ulaze u Srbiju.

Dobit i dalje ne prati rast prodaje, tako da je ostala na prošlogodišnjem je nivou.

“Sve teže je ostvariti rast prihoda, ali ipak uspevamo i to pre svega širenjem mreže kupaca u veleprodaji, dok se u maloprodaji oslanjamo na dodatne aktivnosti, na širenje asortimana i marketinške aktivnosti”, rekao je Slobodan Lovrić, direktor kompanije Sinagoga iz Sombora.

Kompanija izdvaja značajna sredstva za nabavku opreme, čime se dodatno opterećuje ostvarena dobit.

Kako navodi Lovrić, Sinagoga u planu ima otvaranje dva nova maloprodajna objekta do kraja prvog polugodišta, čime bi se dodatno unapredio ovaj segment poslovanja i ostvarilo novo povećanje prihoda.