RINENCLAND NOVI GENERALNI DIREKTOR METROA SRBIJA

17. I 2019 | Andre Rinencland (André Rinnensland) je imenovan na mesto direktora Metro Cash&Carry Srbija, počev od 1. januara 2019. godine.

Rinencland je prethodno bio na poziciji globalnog direktora House of Learning i regionalnog HR direktora za operacije Metroa AG u Aziji. Srbija ovim imenovanjem dobija direktora sa velikim profesionalnim iskustvom u okviru kompanije, što će pre svega doprineti daljem razvoju i ulaganju u zaposlene, kao i zauzvrat dovesti do povećanja rasta i razvoja poslovanja kompanije u celini, navodi se u saopštenju.

Svestrano profesionalno iskustvo Rinencland je stekao radeći u različitim oblastima u okviru industrije, što ga dodatno kvalifikuje da vodi i dalje razvija kompaniju u Srbiji. Radio je u okviru Metroa Italija i Metroa Turska, kao i u sedištu kompanije u Nemačkoj, gde je stekao značajnu praksu i uvid u razvoj ljudskih veština i sposobnosti, fokusirajući se na njihov profesionalni napredak.

Andre Rinencland u prvoj izjavi na mestu generalnog direktora Metroa ističe da je pun entuzijazma kada pogleda na naše, izuzetno dinamično tržište.

“Prvi utisci su veoma pozitivni, ljudi su topli i srdačni. Zaista će mi biti čast da podelim sve što sam naučio iz mog profesionalnog iskustva, jer srpsko tržište ima veliki potencijal, i mi u Metrou jedva čekamo da vidimo kako nastavlja da raste”, izjavio je Rinencland po dolasku.