RAZVOJ PORTFOLIJA ČOKOLADE: Atlantic Štark prvi regionalni partner Barry Callebauta

210707_Atlantic-Stark-na-Vozdovcu

7. VII 2021 | Atlantic Grupa i Barry Callebaut (Beri Kalebo), vodeći svetski proizvođač visokokvalitetnih proizvoda od čokolade i kakaoa – sklopili su juče ugovor o saradnji, koja će unaprediti proizvodnju i kvalitet Atlanticovog portfolija u asortimanu čokolada, pod brendom – Atlantic Štark, čija tradicija u Srbiji datira od 1922. godine.

Partnerstvo sa Barry Callebautom u potpunosti je u skladu sa strateškim prioritetom Atlantic Štarka da se usredsredi na dalji razvoj portfolija čokolade, ulaganjem u nove tehnologije i istraživanjem novih partnerstava.

“Radujemo se bliskoj saradnji sa timom Barry Callebauta u različitim oblastima i siguran sam da naše partnerstvo može doneti mnogo dobrih benefita za obe naše kompanije, a sve sa jedinim ciljem – da našim potrošačima i kupcima ponudimo nova uzbudljiva čokoladna iznenadjenja. Srećna je okolnost i to da novo partnerstvo u razvoju tržišta čokolade možemo objaviti upravo na svetski Dan čokolade”, rekao je tom prilikom Marko Njavro, generalni direktor kompanije Atlantic Štark.

Atlantic Štark je prvi regionalni strateški partner Barry Callebauta, koji će se snabdevati iz nove fabrike u Novom Sadu, a isporuke će obuhvatiti i kakao sa sertifikatom Cocoa Horizons, inicijative za održivost, čija je misija da se poboljša egzistencija farmera kakaoa i njihovih zajednica, promocijom održivog uzgoja, poboljšanjem produktivnosti i razvoja zajednice, koji štite prirodu i decu, navodi se u saopštenju kompanije.