PRODUŽEN ROK ZA PODNOŠENJE PRIJAVA ZA SAKURA STIPENDIJE

2. IV 2019 | Rok za prijavu na konkurs za dodelu pet Sakura stipendija, koje osmu godinu zaredom dodeljuju kompanija Japan Tobacco International (JTI) i Ambasada Japana u Republici Srbiji, produžen je do 8. aprila 2019. godine.

Na konkurs, koji je pokrenut sa ciljem da podstakne izučavanje svih aspekata japanskog društva i kulture i doprinese jačanju srpsko-japanskog prijateljstva, mogu da se prijave studenti osnovnih, postdiplomskih i doktorskih studija svih akreditovanih univerziteta u Republici Srbiji i istraživači koji nisu u stalnom radnom odnosu. Sve što je potrebno jeste da kandidati imaju dobru istraživačku ideju iz oblasti koja je u vezi sa Japanom – od japanskog jezika, književnosti i kulture, društvenih i tehničkih nauka, do ekonomije i Kaizen menadžmenta.

Kako bi se prijavili na konkurs, kandidati treba da podnesu predloge za istraživački rad putem formulara koji se nalazi na sajtu www.sakurastipendije.rs. Do 15. aprila biće izabrano pet kandidata, koji će zatim imati rok da završe svoje istraživačke radove do 1. oktobra 2019. godine.

Sakura stipendija dobila je ime po japanskom drvetu trešnje koje je poznato po prekrasnim cvetovima, ali i kao simbol sreće i prosperiteta. Kompanija JTI i Ambasada Japana u Republici Srbiji podržavaju mlade ljude koji slede svoja interesovanja i žele da se obrazuju.