PRODUŽEN KONKURS ZA UČITELJE I ĐAKE ‘ZAŠTITA ZA SVE’

22.02.2019 - Zastita za sve -vertikalna

22. II 2019.  | Zbog produženja raspusta za osnovce, rok za prijavu na konkurs ‘Zaštita za sve’ produžen je do 8. marta 2019. godine. Cilj edukativne kampanje i konkursa ‘Zaštita za sve’ je podizanje svesti dece o odgovornom ponašanju na suncu i zaštiti od sunca. Konkurs je raspisan 21. januara 2019. godine, a prvobitni rok za predaju konkursnog materijala bio je 28. februar 2019. godine.

Organizatori konkursa, koji se sprovodi u okviru istoimene kampanje ‘Zaštita za sve’ – Eucerin Srbija i Fond B92, uz podršku Ministarstva zdravlja i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije – pozivaju učitelje i đake svih osnovnih škola na teritoriji Republike Srbije da iskoriste produženje roka, pokažu svoju kreativnost i osvoje vredne nagrade.

Na konkursu mogu da učestvuju učitelji prvog, drugog, trećeg i četvrtog razreda koji prođu on-line edukaciju, koja je takođe produžena i dostupna do 4. marta 2019. godine na zvaničnoj stranici kampanje www.zastitazasve.rs. Po završenoj edukaciji učitelji će dobiti sertifikat o stručnom usavršavanju.

Podsećamo da je konkursni zadatak za učitelje da, na osnovu znanja, materijala za rad sa đacima i formulara koje dobiju kroz on-line edukaciju, osmisle kreativni čas ili aktivnost sa svojim đacima, kao i da edukuju svoje đake i animiraju ih da pripreme radove na temu ‘Dva lica sunca’.

Od svih prijavljenih osnovnih škola, učesnica konkursa, najboljih dvadeset biće nagrađeno UV indikatorom, specijalnim meračem intenziteta sunčevog zračenja, koji će biti postavljen na vidno mesto na ulazu u školu. Najboljih pet učitelja na konkursu će biti nagrađeno jednodnevnim izletom za svoje odeljenje, na kome će biti organizovano takmičenje koje će, dodatno, najboljem odeljenju doneti nagradu za opremanje učionice.

Detaljne informacije o konkursu dostupne su na sajtu www.zastitazasve.rs. Popunjene konkursne formulare, ideje za kreativni čas ili aktivnost sa đacima i radove učenika na temu ‘Dva lica sunca’, potrebno je, prema novim konkursnim rokovima, poslati do 8. marta 2019. godine na adresu konkurs@zastitazasve.rs.