ODRŽANA AKCIJA ‘TRANSFORMIŠI S(V)E’

16. VI 2019 | Kompanija Pernod Ricard, već devet godina pokreće globalnu inicijativu ‘Dan odgovornosti’, organizujujući društveno-odgovorne aktivnosti, kada 19.000 zaposlenih širom sveta napušta svoje kancelarije i dan provodi radeći na terenu u 86 zemalja u kojima kompanija posluje.

“Mi u kompaniji Pernod Ricard smatramo da svaka ozbiljna kompanija treba da posluje na postulatima društvene odgovornosti i da ulaže kako u svoje zaposlene, tako i u zajednicu u okviru koje posluje. Ove godine, želeli smo da skrenemo pažnju javnosti na značaj mogućnosti upotrebe reciklaže u savremenom stvaralaštvu. U saradnji sa Markom Lađušićem, profesorom sa Fakulteta primenjenih umetnosti, naši zaposleni učestovali su sa predstavnicima medija u kreiranju reciklažne klupe ‘Absolutno održiva umetnost'”, izjavila je Ana Zlatanović, brend menadžer i šampion održivosti i odgovornosti u kompaniji Pernod Ricard Srbija, i dodala: “Veoma nam je drago što je ‘Dan odgovornosti’ postao tradicionalan i što je Pernod Ricard svojim odnosom prema društvu i lokalnoj zajednici još jednom pokazao da male promene mogu imati veliki uticaj na životnu sredinu. Da bismo bili u mogućnosti da transformišemo naše okruženje, moramo krenuti od sopstvenog primera”.

“Ovo je moj treći projekat sa kompanijom Pernod Ricard Srbija, a svaki od njih je ostavio trag na kulturnoj mapi grada. Uređivali smo fakultete, stvarali nove galerijske formate i osnaživali mlade talente. Ovogodišnjim projektom u prirodne ambijente unosimo savremene sadržaje sa reciklažom kao osnovnim elementom u radu”, izjavio je Marko Lađušić, profesor sa Fakulteta primenjenih umetnosti.

Skulpturu su potpisali svi učesnici u izradi i izložena je na poznatom imanju ‘Zornića kuća’, koje poseduje muzej na otvorenom.