NOVI UGOVOR KKS-A I RODE

11. X 2018. | Potpisivanjem novog Ugovora o sponzorstvu između Košarkaškog saveza Srbije i Rode, koja posluje u okviru kompanije Mercator-S, nastavlja se saradnja koja uspešno traje već tri godine. Novim ugovorom daje se doprinos daljem razvoju srpske košarke, uz koju je Roda bila u prethodnom periodu, čime je doprinela poboljšanju kvaliteta takmičenja, rečeno je juče prilikom potpisivanja sponzorskog ugovora. Dokumentom je definisano da će Roda i u naredne tri godine pružati podršku tokom održavanja takmičenja, ali i dodatnih projekata koji imaju za cilj promociju košarke i sporta.

“Kada lideri u sportu i biznisu, Košarkaški savez Srbije kao jedan od najuspešnijih sportskih kolektiva i Roda kao jedna od najuspešnijih kompanija u regionu dele zajedničke vrednosti – znanje, strast, disciplinu i na kraju zajednički uspeh onda saradnja koja se nastavlja predstavlja  zadovoljstvo”, izjavio je Entoni Sošić, generalni direktor kompanije Mercator-S i dodao: “Uveren sam da su pred nama uspesi, kao i u prethodne tri godine, jer mi predstavljamo pobednički tim”.

“Nakon tri godine podrške koju je Roda pružila Košarkaškom savezu Srbije, ovim ugovorom naša saradnja prerasta u prijateljstvo i partnerski odnos”, izjavio je Dejan Tomašević, generalni sekretar Košarkaškog saveza Srbije, koji se zahvalio Rodi i uručio poklon dres sa potpisima reprezentativaca sa Prvenstva Evrope u Istanbulu 2017. godine kada je košarkaška reprezentacija Srbije osvojila srebro.

Tokom prethonde tri godine saradnje ostvareni su sjajni uspesi, kao što su srebrna medalja muške reprezentacije na Olimpijadi u Riju 2016. godine i u Evrobasketu u Istanbulu 2017. godine. Zabeleženi su i uspesi ženske seniorske i juniorske reprezentacije, kada je osvojena bronzana medalja na Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine. Nakon donacije terena za basket 3 na 3, ‘Roda 3 na 3 liga Srbije’ je od strane FIBA u avgustu 2016. godine proglašena i zvanično najboljom ligom na svetu, a tu poziciju je i danas zadržala.

Otvaranjem KSS šopova sa najširim asortimanom opreme srpske košarkaške reprezentacije, Roda je pomogla Košarkaškom savezu Srbije da svoje proizvode učini dostupnim svim navijačima. Sponzorstvom ‘Roda juniorske lige Srbije’, Roda već tri godine zaredom svim klubovima donira nove garniture dresova, a mladim igračima i osiguranje u slučaju sportskih povreda.

Ovom prilikom, najavljeno je da će i u naredne tri godine, Roda intenzivno pružati podršku Košarkaškom savezu Srbije, kako bi se i dalje radilo na razvoju ovog sporta u Srbiji, jer Roda je ponosni sponzor srpske košarke.