NOVA SPORTSKA OPREMA I POBOLJŠANI USLOVI TRENIRANJA ZA PARAATLETIČARE U UŽICU I GORNJEM MILANOVCU

13. IX 2018 | Predstavnici Paraolimpijskog komiteta i Apatinske pivare obišli su atletski klub Pora u Užicu i atletski klub Takovo u Gornjem Milanovcu kako bi se uverili u uspešnu realizaciju nagrađenih projekata u okviru prošlogodišnjeg takmičenja ‘Šampioni svaki dan’. Zahvaljujući nagradnom novčanom fondu koju je dodelila Apatinska pivara, užički atletski klub Pora u kome treniraju naši zlatni paraolimpijci i osvajači medalja sa evropskog prvenstva u Berlinu, dobio je novu sportsku opremu neophodnu za treniranje i nove šampionske uspehe. U okviru projekta Udruženja građanja Optimist ‘I po suncu i po kiši, vežbaćemo zajedno’,  u atletskom klubu Takovo iz Gornjeg Milanovca renovirane su prostorije koje će omogućiti osobama sa invaliditetom da treniraju u okviru kluba bez obzira na vremenske uslove.

“Ovakvi projekti imaju pozitivan efekat na promovisanje sporta za osobe sa invaliditetom. Ključna ideja cele platforme ‘Šampioni svaki dan’ je upravo rad na motivaciji i inkluziji osoba sa invaliditetom kako bi se što više njih uključilo u rekreativne sportske aktivnosti koje su ujedno i deo rehabilitacije. Kada još uz to dođu i vrhunski sportski uspesi i evropski i svetski rekordi poput ovih u atletici, onda je to razlog više da nastavimo da podržavamo paraolimpijski pokret u Srbiji”, rekao je Marko Margan, brend menadžer u Apatinskoj pivari.

Zahvaljujući novoj opremi u Užice su stigle i nove medalje sa Evropskog prvenstva u Berlinu.

“Naš glavni cilj je da povećamo broj ljudi koji žele da treniraju, a da uspešni takmičari uz bolje sprave i kvalitetnije treninge još lakše dođu do boljih rezultata. Želimo da u okviru naše lokalne zajednice, ali i cele Srbije podstaknemo osobe sa invaliditetom da se pokrenu i nađu razlog da izađu iz kuće”, kažu u atletskom klubu Pora.

“U Gornjem Milanovcu do sada nije postojala teretana koja je dostupna za besplatno korišćenje, a još manje ona koja je pristupačna za korišćenje osobama sa invaliditetom. Preuređenjem prostora atletskog kluba Takovo u jedan pristupačan prostor, obezbedili smo uslove da dalje radimo na promociji bavljenja sportom kod osoba sa invaliditetom koji sada zajedno treniraju i druže se”, kažu u Udruženju građana Optimist.

Sprovođenje platforme ‘Šampioni svaki dan’ je deo saradnje između Paraolimpijskog komiteta Srbije i Apatinske pivare u okviru koje brend Jelen pivo aktivno pruža podršku Paraolimpijskom komitetu Srbije sve do sledećih Paraolimpijskih igara u Japanu 2020.