NA KULINARSKOM TAKMIČENJU POZNATI UZ POMOĆ FRIKOM NOVITETA NAPRAVILI EGZOTIČNA JELA

Foto: Đorđe Zlatković

14. XII 2023 | Kako bi na što bolji način dočarao ukus i laku pripremu noviteta, Frikom je na jednom mestu okupio svoje prijatelje iz sveta poznatih i napravio pravi kulinarski show, uz mnogo zabave i smeha.

Gosti su bili podeljeni u tri tima, a na čelu timova bile su dobro poznate dame Mirjana Bobić Mojsilović, Sanja Marinković i Miona Marković. Oni su imali zadatak da uz pomoć Premium ribljih štapića, Panirane ribe u hrskavoj panadi, Fish nuggetsa, kao i uz pomoć začinjenih mešavina Provanse, Grumana i 4 godišnja doba naprave specifično i originalno ukusno jelo.

Tim Sanje Marinković dobio je zadatak pod nazivom ‘Pescado al vino tinto’, italijanski specijalitet, za koji su koristili Premium riblje štapiće zapečene u rerni, uz pihtiju od Gurman začinjene mešavine. Sve to obogatili su pasiranim Frikom spanaćem i sosem od crvenog vina.

Tim Mione Marković je dobio zadatak da nam predstavi ukuse Francuske uz jelo ‘Battonet panada au canne’, gde su koristili paniranu ribu u hrskavoj panadi. Kao prilog iskoristili su začinjenu mešavinu 4 godišnja doba i od nje napravili pire, dok su sos napravili od kukuruza šećerca i kokosa.

Treći tim, tim Mirjane Bobić Mojsilović je sve prisutne goste uz jelo ‘Terijali Sakana’ odveo na trenutak do Japana. Oni su koristili Provansa začinjenu mešavinu i Fish nuggetse, koje su servirali preko prženog lisnatog testa sa terijaki sosem.

Foto: Đorđe Zlatković

Za regularnost ovog takmičenja pobrinuli su se talentovani gurmani Nenad Gladić, poznatiji kao Lepi Brka, Slobodan Stefanović poznatiji kao Gastro glumac i Nina Novaković, naša food influenserka.

Iako je na kraju stručni žiri doneo odluku da je tim Mione Marković pobednik ovog takmičenja, činjenica je da su apsolutno svi gosti uživali u jednostavnoj pripremi preukusnih Frikomovih noviteta i da su se sjajno zabavili.

Kompanija Frikom već godinama različitim inovacijama opravdava poverenje konzumenata, a ovo jedinstveno takmičenje bilo je idealna prilika da još jednom pokažu jednostavnost pripreme njihovih proizvoda, savršen i izablansiran ukus i širok spektar mogućnosti serviranja.