KOMPANIJI GOMEX DODELJEN PLATINASTI SERTIFIKAT AAA ZA POSLOVNU IZVRSNOST

8. XI 2022. | U ponedeljak, 7. novembra, u Zrenjaninu, kompaniji Gomex je svečano uručen platinasti sertifikat AAA koji se dodeljuje za poslovnu izvrsnost.

Na ovaj način, trgovinski lanac Gomex svrstan je u grupu od svega 50 kompanija sa tržišta Srbije koje se mogu pohvaliti tim laskavim priznanjem najpoznatije bonitetne kuće ‘Dun & Bradstreet’ koju su u Zrenjaninu predstavljali Jelena Gajić (direktor za Srbiju) i Draga Todosijevic (menadžer). U ime trgovinskog lanca Gomex, priznanje su preuzeli Bojan Ivetić (generalni direktor), Dragan Ranisavljević (direktor za finansijske i opšte poslove) i Nikola Novković (izvršni direktor za komercijalne poslove). Ovaj sertifikat se danas koristi širom sveta sa ciljem smanjenja rizika u poslovanju. Bonitetna ocena se izvodi na osnovu završnog računa privrednih subjekata za poslednje tri finansijske godine i predviđa sigurnost poslovanja u narednih 12 meseci. Kompanije koje pokazuju platinastu bonitetnu izvrsnost predstavljaju najpouzdaniji, kredibilan i niskorizičan poslovni subjekat za saradnju sa svim poslovnim partnerima.

‘Dun & Bradstreet’ je najstarija i najveća analitička, tj. bonitetna kuća na svetu. U pitanju je multinacionalna korporacija koja je osnovana 1841. u Njujorku. Iz nje su potekla čak 4 američka predsednika (Linkoln, Grant, Cleveland, McKinley), a 1953. čuvena Marilyn Monroe pozirala je sa njenom enciklopedijom u filmu ‘Kako se udati za milionera’. Nakon te scene, popularnost kompanije i njenog registra znatno je porasla. Danas posluje u 234 zemlje sveta, obuhvata 90 govornih područja , 90% kompanija iz Fortune 500™ se oslanja na nju, sarađuje sa Googleom, njene usluge koristi PayPal, njenim deonicama se trguje na Njujorškoj berzi… Od 2021. zvanično posluje u Srbiji i jedina je kompanija koja poseduje registar svih pravno registrovanih subjekata u svetu. Sertifikat je međunarodno priznata referenca kvaliteta poslovanja prisutna na međunarodnom tržištu već 50 godina (u Evropi od 1992).

U međunarodnom okruženju, sertifikacija je ustaljena praksa, a Sertifikat bonitetne izvrsnosti, kao međunarodno priznate reference kvaliteta poslovanja, kompaniji Gomex će poslužiti da dodatno utvrdi svoj ugled i poverenje u poslovnom svetu. Između ostalog, Gomex se može pohvaliti i da je jedini trgovinski lanac iz Srbije koji je nosilac pomenutog sertifikata, poručuju iz ove kompanije.