KOMPANIJA DELHAIZE SERBIA PROŠIRILA DISTRIBUTIVNI CENTAR U STAROJ PAZOVI

30122020-Prosiren-distributivni-centar-u-Staroj-Pazovi

30. XII 2020 |  Distributivni centar kompanije Delhaize Serbia, iz koga se snabdeva cela maloprodajna mreža ovog trgovinskog lanca, proširen je za 4.700m2. Dodatni kapaciteti kategorije voća i povrća obezbediće potpunu snabdevenost tržišta u ovom segmentu za narednih sedam godina.

“Proširenje Distributivnog centra prati stratešku opredeljenost kompanije da u kontinuitetu ulaže u rast i razvoj, kao i u odgovorno poslovanje u svim segmentima. Ulaganje u sistem distribucije omogućava još veći stepen bezbednosti i kvaliteta proizvoda iz kategorije voća i povrća za krajnjeg kupca. Nastavićemo da ulažemo u sve aspekte poslovanja, kao i da pratimo globalne trendove koji mogu da doprinesu još efikasnijoj i kvalitetnijoj usluzi“, kaže Nemanja Ivković, direktor Distributivnog centra kompanije Delhaize Serbia.

Zbog izuzetno brzog razvoja kategorije voća i povrća, radovi na proširenju Distributivnog centra započeti u avgustu su završeni, a prošireni segment počeće da radi u januaru 2021. godine.

Distributivni centar otvoren je 2014. godine i po svojim karakteristikama predstavlja jedinstven sistem distribucije u Srbiji. Nalazi se na 33 kilometra od glavnog grada, u industrijskoj zoni Opštine Stara Pazova, i obezbeđuje visok kvalitet i svežinu proizvoda. Distributivni centar je energetski efikasna zgrada, a savremeni materijali korišćeni u njegovoj izgradnji omogućavaju veću energetsku efikasnost zgrade sa i do 15% manjim karbonskim otiskom.