KAMPANJE ‘KAD PIJEM, NE VOZIM’ i ‘RECIKLIRAJTE I VI’ NA BEER FESTU

22. VIII 2018. | Pored štandova gde se moglo konzumirati dobro rashlađeno Jelen, Staropramen, Miller ili Nikšićko pivo, Apatinska pivara je na Beer festu tradicionalno bila prisutna i sa svojim dugogodišnjim kampanjama ‘Kad pijem ne vozim’ i ‘Reciklirajte i Vi’.

U okviru štanda ‘Kad pijem, ne vozim’, pripadnici Saobraćajne policije merili su nivo alkohola u krvi zainteresovanim posetiocima i edukovali ih o važnosti odgovorne konzumacije alkohola. Svi oni koji su bili pod dejstvom alkohola, a na festival su došli svojim automobilom, imali su mogućnost da iskoriste uslugu ‘safe drivera’ i na ovaj način bezbedno stignu kući.

Posebno su bile zanimljive aktivacije sa ‘pijanim naočarima’ i igrice koje testiraju strpljenje, stabilnost i koordinaciju ruke vozača, koje su osmišljene kako bi posetiocima pokazale kako alkohol, čak i u malim količinama, može uticati na rasuđivanje i motoričke sposobnosti.

U okviru prostora namenjenog reciklaži, Apatinska pivara je postavila fudbalski sto za reciklažu, prilagođenu verziju popularne igre koja umesto žetona ili novčića za aktiviranje igre koristi prazne limenke. Posebna atrakcija na štandu je bila XO Magic Box, modernizovana verzija popularne igrice iks-oks. XO Magic Box koristi prazne limenke za ‘obeležavanje’ X i O polja. Nakon ubacivanja prazne limenke, LED diode osvetljavaju polje sa X ili O i na taj način igrači su mogli da recikliraju, zabavljajući se uz ovu poznatu misaonu igru.