IZABRANI NAJBOLJI NA KONKURSU ‘ZAŠTITA ZA SVE’

18. III 2019 | Među stotinama radova učitelja i đaka osnovnih škola iz cele Srbije pristiglih na konkurs ‘Zaštita za sve’ izabrani su najbolji koji školama, učiteljima i đacima donose vredne nagrade.

Cilj kampanje ‘Zaštita za sve’ je podizanje svesti dece o odgovornom ponašanju na suncu i zaštiti od sunca. U tom duhu glavna nagrada konkursa je dvadeset UV indikatora, specijalnih merača intenziteta sunčevog zračenja. UV indikatore, koji će biti postavljeni na vidno mesto na ulazu škola, osvojile su osnovne škole: ‘Aca Aleksić’ iz Aleksandrovca, ‘Branko Radičević’ iz Beograda (Zemun), ‘Đura Daničić’ iz Beograda (Voždovac), ‘Miroslav Antić’ iz Futoga, ‘Milinko Kušić’ iz Ivanjice, ‘Milan Mijalković’ iz Jagodine, ‘Žarko Zrenjanin’ iz Kačareva, ‘Vuk Karadžić’ iz Kikinde, ‘Dimitrije Todorović Kaplar’ iz Knjaževca, ‘Miloje Zakić’ iz Kuršumlije, ‘Dr Boško Vrebalov’ iz Melenaca, ‘Vuk Karadžić’ iz Negotina, ‘Ivo Andrić’ iz Niša, ‘Rifat Burdžović-Tršo’ iz Novog Pazara, ‘Maršal Tito’ iz Padine, ‘Laza K. Lazarević’ iz Šapca, ‘Dr Jovan Cvijić’ iz Smedereva, ‘Simeon Aranicki’ iz Stare Pazove, ‘Jovan Sterija Popović’ iz Vršca i ‘Dr Jovan Cvijić’ iz Zrenjanina.

Kao najbolji izabran je rad Osnovne škole ‘Žarko Zrenjanin’ iz Kačareva, na čelu sa učiteljicom Natašom Gligić. Ovaj rad će nadalje biti korišćen u kampanji ‘Zaštita za sve’.

Konkursna komisija, sastavljena od predstavnika Eucerina Srbija, Fonda B92 i marketinške agencije FCB Afirma, uz stručnu podršku edukatora kampanje ‘Zaštita za sve’, izabrala je i pet najboljih radova učitelja koji će biti nagrađeni jednodnevnim izletom za svoje odeljenje.

Na ovom izletu, koji su učešćem na konkursu osvojili učitelji osnovnih škola, biće organizovano takmičenje koje će, dodatno, najboljem odeljenju doneti nagradu za opremanje učionice.

Konkurs ‘Zaštita za sve’ sproveden je u okviru istoimene kampanje, koju organizuju Eucerin Srbija i Fond B92, uz podršku Ministarstva zdravlja i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije. Rok za predaju konkursnog materijala istekao je 8. marta 2019. godine. Na konkursu su učestvovali učitelji prvog, drugog, trećeg i četvrtog razreda osnovnih škola iz cele Srbije, koji su prošli on-line edukaciju i time stekli sertifikat o stručnom usavršavanju. Konkursni zadatak za učitelje je podrazumevao da na osnovu znanja, materijala za rad sа đacima i formulara koje dobiju kroz on-line edukaciju, osmisle kreativni čas ili aktivnost sa svojim đacima, kao i da edukuju svoje đake i animiraju ih da pripreme radove na temu ‘Dva lica sunca’.

Detaljne informacije o konkursu i lista izabranih škola, odeljenja i učitelja dostupne su na sajtu www.zastitazasve.rs.