IZA KULISA HAMILTON POBEDNIK TRKE GRAN PREMIO HEINEKEN D’ITALIA

5. IX 2018 | Legendarni Luis Hamilton je opet stvorio magiju, i to baš kada je bilo najvažnije, na stazi u Monci na Gran Premio Heineken d’Italia gde je trijumfovao u velikom stilu, za svoju 199. pobedu u F1. Mercedesove šanse uoči trke su bile ‘tanke’, jer je Ferari smatran za apsolutnog favorita. Ali, Britanac je napravio razliku i preokrenuo sve u korist tima sa trokrakom zvezdom. Njegovo preticanje Fetela sa spoljne strane u drugoj šikani u prvom krugu jedan je od najlepših poteza sezone. To mu je pomoglo da trku završi kao pobednik i odmakne se 30 poena od Nemca u generalnom plasmanu.

Ponosni partner ovog spektakla, Heineken, sa zadovoljstvom je u Monci nastavio da promoviše kampanju When You Drive Never Drink. Cilj WYDND kampanje je da se pošalje jasna poruka vozačima da ne piju dok voze, da se na inovativan način doprinese usvajanju pozitivnih navika za volanom, kao i da se promeni stav Znam koliko mogu da popijem i ostanem trezan, a i posle jednog ili dva pića mogu bezbedno da vozim kući u sledeći: I jedno piće je za volanom previše. Zato, ako vozim, nikada ne pijem.

Brend ambasador je čuveni nemački vozač i prvak sveta iz 2016. Niko Rozberg, koji se, pored Ser Džekija Stjuarta i Dejvida Kultarda, pridružio globalnoj kampanji promovišući partnerstvo između kompanije Heineken i Formule 1.

“Ova kampanja predstavlja bazu promocije odgovorne konzumacije, i pruža nove prilike za dalji razvoj u ovom segmentu poslovanja. Njome direktno dolazimo do svojih potrošača i pozitivno utičemo na njihovu svest o pravilnom ponašanju tokom vožnje. Potreba za tim je izuzetna, jer je naše globalno istraživanje pokazalo da 68% vozača seda za volan nakon konzumacije alkohola, a više od trećine anketiranih nije bilo sigurno da li je prekoračilo dozvoljenu količinu alkohola u krvi. U isto vreme, čak 77% ovih vozača pronalazi razloge i situacije kojima opravdavaju takvo ponašanje”, rekao je Igor Vranjković, menadžer premijum brendova kompanije Heineken Srbija.

U sjajnoj trci u Gran Premio Heineken d’Italia i nezaboravnom iskustvu u paddocku uživali su i pobednici kreativnog konkursa organizovanom na Heineken Srbija Viber nalogu.

Heineken je zvanično pivo Formule 1, kao i velikog broja događaja koji se organizuju pod okriljem Svetskog šampionata Formula 1 (FIA Formula One World Championship).