INVESTICIJA U PROIZVODNI POGON: Stanić planira značajno povećanje proizvodnje

19. IV 2021 | Kompanija Stanić Beverages uložila je oko 1,35 miliona evra u modernizaciju proizvodnog pogona fabrike Juicy sokova u Kreševu radi podizanja kvaliteta proizvodnje prema najvišim evropskim i svetskim standardima, preneo je portal BiznisInfo.

Početna investicija u fabriku 2013. godine iznosila je oko 11,75 miliona evra, a dodatna investiciona faza je deo strateškog plana za širenje u nove kategorije i podizanje kvaliteta proizvodnih procesa, saopštili su iz kompanije.

Proizvodnja sokova u fabrici Stanić Beverages u Kreševu u 2020. iznosila je 28,2 miliona litara, a za 2021. godinu planirana je proizvodnja od 35 miliona litara.

“U trenutno nestabilnoj privrednoj klimi, ulaganje više od 1,25 miliona evra u unapređenje procesa proizvodnje pokazuje hrabrost naše grupacije, ali i činjenicu da nam je kvalitet na prvom mestu. Brend Juicy perjanica je firme Stanić Beverages, koja je deo Stanić grupacije, a Juicy sokovi danas su prisutni u čak 22 zemlje sveta: 15 u Evropi, pet na Bliskom istoku, jednoj u Africi i jednoj u Aziji”, kazao je Svjetlan Stanić, vlasnik i predsednik uprave Stanić Grupe.

Stanić tvrdi da su, bez obzira na epidemiju koja je sve zatekla u prethodnoj godini, danas spremniji da se nose sa novim izazovima.

“Prepoznali smo nove prilike te planiramo rast proizvodnje od 6,5 miliona litara u 2021. godini”, izjavio je Stanić.