IMMOFINANZ OBELEŽAVA PET GODINA POSLOVANJA U SRBIJI

21112019-immofinanz

24. XII 2020 | Austrijska kompanija Immofinanz, vodeći investitor u oblasti komercijalnih nekretnina na tržištu centralne i istočne Evrope, obeležava pet godina uspešnog poslovanja u Srbiji. Od 2015. godine, kompanija je otvorila 10 Stop.Shop ritejl parkova, sa ciljem da globalne trendove donese lokalnoj zajednici, a sa nedavnim akvizicijama, kompanija će imati ukupno 14 ritejl parkova širom Srbije.

Protekla poslovna godina je zbog pandemije virusa COVID-19 bila veoma izazovna, ali Stop.Shop se pokazao vrlo uspešnim i otpornim na krizu, zbog čega Immofinanz nastavlja ekspanziju svog brenda ritejl parkova u Srbiji. Kompanija će nove Stop.Shopove otvoriti u Leskovcu, Šapcu, Somboru i Zaječaru, sa otprilike 28.200m² prostora za iznajmljivanje, tako da će srpski Stop.Shop portfolio sada sadržati 14 ritejl parkova, sa približno 121.000m².

Kada se radi o poslovanju u novonastalim okolnostima usled pandemije, Stop.Shopovi u Srbiji brzo su se prilagodili promenama i ostali bezbedno mesto za kupovinu. Preduzimanje neophodnih mera bezbednosti i aktivna komunikacija sa potrošačima bili su jedan od najvažnijih faktora u procesu prilagođavanja poslovanja ritejl parkova novim okolnostima. Kao odgovorna kompanija, Immofinanz u Srbiji je nastojao da bude dostupan za sve najnovije informacije i s ponosom može da istakne da se posećenost Stop.Shopova brzo vratila na nivo pre krize, navode iz kompanije.

Immofinanz nastavlja da održava visoku stopu popunjenosti kapaciteta od 99,7% u Srbiji, dok potražnja za prostorom u Stop.Shopovima ostaje stabilna. Niski troškovi zakupa i poslovanja zakupaca, što je posebno važno tokom ekonomski izazovnih vremena, ostali su jedna od najvažnijih karakteristika kompanije. Takođe, ritejl parkovi su ove godine pokazali da imaju presudnu prednost jer nude kupovinu na otvorenom i posetioci mogu da ulaze u prodavnice direktno sa parkinga, pa se ovaj decentralizovani ritejl format pokazao kao najveća prednost Immofinanza tokom 2020. godine.

U nastojanju da pomognu zajednici, svi Stop.Shopovi u Srbiji pokazali su društvenu odgovornost donirajući zdravstvene pakete u vrednosti od preko 5.000 evra centrima za socijalni rad, udruženjima i humanitarnim organizacijama u 10 gradova u kojima su ritejl parkovi Immofinanza za sada otvoreni – Beograd, Niš, Valjevo, Vršac, Čačak, Požarevac, Smederevo, Subotica, Sremska Mitrovica i Lazarevac. Paketi sadrže sredstva za dezinfekciju, zaštitne maske i rukavice namenjene korisnicima i zaposlenima u navedenim ustanovama.

Immofinanz je u Srbiju došao 2015. godine, kada je početna investicija kompanije iznosila 60 miliona evra. Do akvizicije 14. Stop.Shopa u Srbiji, ulaganja su porasla na približno 150 miliona evra.