IMLEK DONACIJOM OBELEŽIO SVETSKI DAN MLEKA

03. VI 2019. | Povodom Svetskog dana mleka, koji se svake godine obeležava 1.juna, Imlek je donacijom Moja Kravica proizvoda obradovao mališane iz Svratišta za decu Beograda kao i drugih institucija širom Srbije.

Kompanija Imlek tradicionalno obeležava Svetski dan mleka upućivanjem donacija ustanovama za nezbrinutu i bolesnu decu na nacionalnom nivou. Ove godine, pored Prihvatilišta za decu u Beogradu, Moja Kravica mlečnim paketićima Imlek je obradovao i štićenike Dečjeg sela u Sremskoj Kamenici i Doma za decu i mlade ‘Duško Radović’ u Nišu. Moja Kravica mleko, Moja Kravica čokoladno mleko i Moja Kravica mleko sa ukusom jagode izmamili su osmehe na licima mališana. Na ovaj način, Imlek je ispunio osnovni cilj svoje društveno-odgovorne uloge, koja se zasniva na pomoći najmlađima, sa fokusom na njihovom srećnijem odrastanju i pravilnom razvoju.

“Raduje nas što i ove godine povodom Svetskog dana mleka negujemo lepu tradiciju druženja sa decom iz najosetljivijih društvenih kategorija širom Srbije. Donacijom mlečnih paketića doprinosimo njihovom srećnijem i zdravijem odrastanju, jer redovna konzumacija mleka pozitivno utiče na razvoj kostiju, zuba, ali i kognitivnih funkcija poput učenja i pamćenja. Moja Kravica je simbol bezbrižnog detinjstva mnogih generacija, i u skladu sa tim trudićemo se da i u budućnosti ulepšamo ovaj period života što većem broju mališana”, izjavila je tom prilikom Marija Malović, regionalni menadžer za odnose s javnošću kompanije Imlek.