HUMANITARNI TURNIR DIRECT MEDIE ZA NURDOR

27. XII 2018. | U duhu podrške onima kojima je pomoć najpotrebnija, Direct Media je pred kraj godine organizovala humanitarni turnir u basketu za partnere i izdvojila finansijska sredstva za nagradni fond turnira koji je dodeljen Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka (NURDOR).

Iznos od deset hiljada evra koji je Direct Media dodelila NURDOR-u zajedno sa pobednikom turnira, kompanijom Mercator-S, biće upotrebljen za kupovinu dijagnostičkog aparata za odeljenje hemato-onkologije, pri Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Dr Vukan Čupić.

“Ove godine, Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od kancera NURDOR obeležava 15 godina postojanja, a naša misija od nastanka je da obezbedimo što bolje uslove za lečenje mališana. U tome uspevamo zahvaljujući mnogobrojnim prijateljima kao što je Direct Media, koja je već dugo godina sa nama i koja je pomogla izgradnju hemato-onkološkog odeljenja u Nišu, a svake godine omogućava i obeležavanje Svetskog dana dece obolele od raka na Trgu republike. Direct Mediji hvala na ovom humanom gestu”, izjavila je Marija Đurović članica Upravnog odbora NURDOR-a.

Na turniru je učestvalo 16 ekipa koje su pokazale zavidno košarkaško umeće: Adria Media Group, Beiersdorf, Color Press Group, Hellenic petroleum, Ipsos, Mercator-S, Nielsen Audience Measurement Serbia, Real Grupa RGS, Ringier Axel Springer – Media Impact, SBB, Smart Plus Research, Strauss Adriatic i Tehnomanija.

“Hvala našim partnerima i njihovim ekipama koje su se odazvale na turnir u ovolikom broju. Drago nam je što ovakvim aktivnostima promovišemo naše zajedničke vrednosti koje su slične onima u sportu, a to su fer plej i timski duh. Moram da priznam da se danas igrao dobar basket, ali ono što ovo druženje čini posebnim je humanitarni karakter turnira, što je još jedna vrednost koju delimo sa partnerima. Sa NURDOR-om sarađujemo već godinama na kreiranju komunikacijskih kampanja i drago nam je da smo ove godine pomogli ne samo pro bono uslugom već i novčanom donacijom. Za sve mališane kojima borbe i nadamo se pobede tek predstoje”, izjavio je Jovan Stojanović, Chief Operating Officer kompanije Direct Media.

Humanitarni turnir u basketu bio je centralni događaj Sportskog dana Direct Medije koji su obeležile celodnevne sportske i rekreativne aktivnosti za zaposlene.