HEINEKEN: ZAPOSLENI POSADILI 500 SADNICA DRVEĆA U OKVIRU AKCIJE ‘ZASADI SVOJ HLAD’

29.04.2021 - Heineken Zasadi svoj hlad copy

29. IV 2021. | Zaposleni u kompaniji Heineken Srbija posadili su 500 sadnica drveća u Zaječaru, Novom Sadu i Beogradu, u okviru akcije ‘Posadi svoj hlad’.

Za svaku od 500 sadnica koje su zaposleni u Heinekenu Srbija posadili, kompanija je donirala po jednu dodatnu sadnicu za građane širom Srbije. Brojem od ukupno 1.000 sadnica kompanija je, zajedno sa svojim zaposlenima, omogućila uštedu 24 tone ugljen-dioksida godišnje, odnosno 720 tona ugljen-dioksida za period od 30 godina.

Zaštita životne sredine, smanjenje emisije CO2 i očuvanje zelenih resursa i vode su prioriteti održivog poslovanja Heinekena Srbija, u okviru programa ‘Stvarajmo bolji svet’, a ovom akcijom zaposleni ove kompanije lično su doprineli i pomogli u očuvanju lokalne zajednice u Zaječaru, Novom Sadu i Beogradu.

“U jesenjoj i prolećnoj akciji sadnje građanima je podeljeno 60.000 sadnica. Naš cilj je da u predstojećem periodu podelimo još 300.000 sadnica građanima i pomognemo da naša planeta postane zdravije mesto za život. Kompanija Heineken Srbija je među prvima podržala akciju ‘Posadi svoj hlad’ i pokazala spremnost da doprinese poboljšanju kvaliteta životne sredine”, poručuju organizatori akcije ‘Posadi svoj hlad’, NVO Zeleni razvojni centar.

Voda predstavlja veoma važan resurs u proizvodnji piva i njena balansirana upotreba je od izuzetne važnosti, a samo tokom poslednje decenije kompanija Heineken Srbija smanjila je potrošnju vode u svom proizvodnom procesu za 75% i, iz godine u godinu, nastoji da održi ovaj trend i još više doprinese očuvanju vodenih resursa.

Najveći deo iskorišćene vode se nakon procesa proizvodnje piva prečišćen vraća u prirodu, ali određena količina vode se u procesu proizvodnje piva gubi usled prirodnog procesa isparavanja. Uz pozitivan uticaj koje drveće ima u prečišćavanju vazduha i smanjenju emisije CO2, ono procesom transpiracije prirodi vraća značajnu količinu vode.