FESTIVAL MLADOG VINA 2022 U DUHU ZELENE I DIGITALNE TRANSFORMACIJE VINARIJE TIKVEŠ

21. XI 2022. | U pravcu izgradnje vinske kulture i tradicije kao i promocije vina 19. i 20. novembra 2022. godine održan je Festival mladog vina u vinariji Tikveš. Već 13 godina Festival mladog vina iz godine u godinu privlači sve veću pažnje celog regiona. Brojni gosti, saradnici i partneri vinarije iz zemlje, regiona i sveta imali su priliku da degustiraju mlada vina više sorti berbe iz 2022. godine.

Ove godine, Festival mladog vina održan je pod sloganom ‘Za vino, u harmoniji sa prirodom’, označavajući proces zelene i digitalne transformacije vinarije Tikveš u prvu zelenu vinariju u regionu.

Na manifestaciji su promovisani brojni projekti na kojima Tikveš intezivno radi, a koji su usmereni na izgradnju inovativnih, digitalnih i održivih rešenja u procesu proizvodnje. Korišćenje obnovljivih izvora energije, sistem upravljanja otpadnim vodama, digitalizacija procesa uzgoja vinograda, lakše pakovanje u cilju smanjenja emisije CO₂, organska proizvodnja, samo su neki od projekata koje će u budućnosti moći da primene i druge manje vinarije i poljoprivredni proizvođači.

Na Festivalu mladog vina gosti su imali priliku da degustiraju vina ovogodišnje berbe, uživaju u dobroj hrani i muzici uz Kaliope, Vasila Hažimanova i druge bendove kao i da doniraju u humanitarne svrhe.