EKOSTAR PAK SE PRIKLJUČIO SEPENU NA IZRADI STUDIJE O AMBALAŽNOM OTPADU U SRBIJI

11. IX 2018 | Udruženje za ambalažu i zaštitu životne sredine – SEPEN i kompanija Ekostar Pak, drugi po veličini nacionalni operater sistema upravljanja ambalažnim otpadom u Srbiji, potpisali su ugovor o saradnji na izradi studije o ambalažnom otpadu u Srbiji.

“Ova studija će ponuditi informacije o rezultatima i funkcionalnosti postojećeg sistema i, što je još važnije, obezbediće predloge za njegovo unapređenje. Jedan od bitnih uslova za to je saradnja sa Ekostar Pakom, koju smo upravo formalizovali”, izjavio je Srđan Sušić, generalni sekretar SEPEN-a

Kristina Cvejanov, direktorka Ekostar Paka, istakla je značaj toga što će studija doprineti da se identifikuju količine ambalaže koje se proizvode i stavljaju na tržište Srbije: “Očekujemo da će studija biti od presudne važnosti u prepoznavanju izazova i tendencija koje u narednom periodu nosi sa sobom proces pridruživanja Evropskoj uniji i da će pomoći u opredeljivanju mogućih mera za unapređenje postojećeg sistema upravljanja ambalažnim otpadom”.

Članice SEPEN-a, kompanije Ball Packaging Europe, Coca-Cola HBC, Tetra Pak, Knjaz Miloš, Terra Production, Marbo PepsiCo, Heineken, Apatinska pivara i Carlsberg finansiraju izradu ‘Studije trenutnog stanja sistema upravljanja ambalažnim otpadom u Srbiji i preporuka za njegovo unapređenje’. Njima se 11.09.2018. pridružila kompanija Ekostar Pak.

Studiju sprovodi kompanija Deloitte Advisory Sp. koja je odabrana na međunarodnom tenderu, a njen završetak očekuje se u oktobru 2018.