EKO PUNIONICE DM-A DOSTUPNE U OSAM HRVATSKIH GRADOVA

5. VIII 2022 | U prodavnicama dm-a u Zagrebu, Splitu, Osijeku, Rijeci, Zadru, Varaždinu, Puli i Dubrovniku postavljene su dm eko punionice koje omogućavaju ponovno punjenje boca tečnim deterdžentima Planet Pure Bio.

Eko punionice u 12 prodavnica dm-a kupcima omogućavaju da odgovarajuću bocu pune deterdžentima koji su veganski, ne sadrže sulfate i 100% su biorazgradivi i iz društveno-odgovorne proizvodnje. Uz deterdžent za ručno pranje posuđa, dostupna su i dva univerzalna tečna deterdženta za veš, kao i tečni deterdžent za šareni veš.

“Male, održive promene u svakodnevnom životu mogu pokrenuti velike promene u društvu. Zato održivost u poslovanju dm-a podrazumeva ulaganje u rešenja koja takve male promene čine jednostavnijim i dostupnijim. Želimo da podstaknemo što više ljudi da razmišljaju i deluju zeleno, a dm eko punionicama građanima smo ponudili još jedan način da doprinesu smanjenju  upotrebe plastike i očuvanju okoline za buduće generacije”, izjavila je Gordana Picek, prokurista i voditelj resora Nabavke i marketinga u dm-u.

Kako bi kupce podstakao da se odluče za kupovinu koja doprinosi smanjenju količine plastike odbačene u životnu sredinu, do kraja septembra dm korisnicima eko punionica poklanja bocu Planet Pure koja se može ponovno koristiti pri svakoj sledećoj kupovinu odgovarajućeg deterdženta. Boce su izrađene od 100% reciklirane plastike ili održivih sirovina (šećerne trske), imaju zapreminu od jedne litre za deterdžent za pranje posuđa, odnosno 1,5 litre za deterdžente za pranje veša.

Prve dm eko punionice postavljene su u Zagrebu u novembru prošle godine kao deo dm-ovih dugogodišnjih ulaganja u održiva rešenja i proizvode. Uz mogućnost kupovine tečnih deterdženata u rinfuzu, dm kupcima nudi brojne održive alternative kao što su proizvodi neutralni po životnu sredinu dm marke Pro Climate. Takođe, više od 5.000 proizvoda sopstvene robne marke dm-a ne sadrži mikroplastiku, a u njihovoj ambalaži dm kontinuirano povećava udeo reciklata.