DONACIJA 12,7 MILIONA: MK Group poslao novu tranšu pomoći pogođenima zemljotresom

210209_MK

9. II 2021. | MK Group nastavlja da pruža podršku stanovništvu pogođenom nedavnim zemljotresima u Hrvatskoj. Naime, MK Group je jedna od prvih kompanija koja je uputila finansijsku pomoć od 7,7 miliona dinara za ugrožene i za saniranje posledica zemljotresa, a potom su članice MK Groupa – Carnex i Flora poslale donaciju od 7 tona svojih proizvoda među kojima su konzervirano povrće, konzerve humusa i pašteta, u vrednosti od 5 miliona dinara. Donacija u proizvodima kompanija članica MK Groupa upućena je zagrebačko-ljubljanskoj mitropoliji, nakon apela i nedavne posete Mitropolita zagrebačko-ljubljanskog Porfirija Srbiji.

„MK Group je među prvim kompanijama koje su uputile finansijsku pomoć od 7,7 miliona dinara za pomoć stanovništvu koje je pretrpelo zemljotrese u oblasti oko Petrinje, Siska, Gline i okolnim selima, a sada nastavljamo da pružamo podršku doniranjem osnovnih životnih namirnica. Svakako da donacije ne mogu zameniti emotivne, materijalne gubitke i porušene domove, ali se nadamo da ćemo ovom podrškom meštanima bar malo olakšati naredni period i pomoći im u oporavljanju od posledica zemljotresa“, izjavila je Aleksandra Stojanović, direktor korporativnih poslova MK Groupa.

Novčanom i donacijom u proizvodima, MK Group još jednom pokazuje odgovornost i brigu o zajednicama u kojima posluje, posebno u vanrednim okolnostima, navodi se u saopštenju kompanije i dodaje da MK Group, od svog osnivanja, kontinuirano pruža podršku u 123 zajednice u kojima posluje, a da je samo u prošloj godini izdvojeno više od milion evra, prevashodno za borbu protiv pandemije Covid-19, kao i za podršku zdravstvenim radnicima.

Imajući u vidu izvanredne rezultate, zalaganje i pružanje pomoći čitavom društvu, ova kompanija proglašena je za društveno najodgovorniju kompaniju 2020. godine, od strane Srpske asocijacije menadžera, poručuju iz MK Groupa.