DEJAN PAPIĆ EY PREDUZETNIK GODINE U SRBIJI

2222018-Dejan-Papic---EY-Preduzetnik-godine

22. II 2019. Dejan Papić, osnivač i vlasnik kompanije Laguna, dobitnik je prestižnog priznanja EY Preduzetnik godineTM koje međunarodna revizorsko – konsultantska kompanija EY (Ernst&Young) dodeljuje sedmu godinu za redom. Nagradu pobedniku uručili su predsednik nezavisnog žirija Darko Budeči i Ivan Rakić, Rukovodeći partner kompanije EY za Srbiju, Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu.

Pored glavne nagrade, revizorsko – konsultantska kompanija EY (Ernst&Young) uručila je priznanja Ognjenu Kisinu, vlasniku kompanije Konstruktor grupa u potkategoriji EY Brzorastući Preduzetnik godine, dok su Ivan Bjelajac i Mališa Pušonja ispred kompanije MVP Workshop, odneli priznanje u potkategoriji EY Inovativni Preduzetnik godine.

„Izuzetna mi je čast i zadovoljstvo što sam osvojio nagradu EY Preduzetnik godine za 2018. godinu. Ovo nije nagrada samo meni, već čitavom timu koji broji više od 500 zaposlenih, ljudi posvećenih radu na knjizi, radu na kulturi“, istakao je Dejan Papić, vlasnik kompanije Laguna,

„Ponosni smo štoje u ovogodišnjem programu više od 30 kandidata učestvovalo u trci za prestižno priznanje EY Preduzetnik godine. Broj prijavljenih kandidata iz godine u godinu raste, pa smo tako imali priliku da se tokom proteklih sedam godina upoznamo sa gotovo 200 preduzetnika, koji zajedno zapošljavaju 18.000 ljudi, a samo u prethodnoj godini ostvarili su prihod od neverovatnih 156 milijardi dinara. Ovi preduzetnici predstavljaju svetionike domaće privrede, a njihove nominacije daju potvrdu i veličaju kredibilitet našeg programa.“ izjavio je Ivan Rakić, rukovodeći partner kompanije EY za Srbiju, Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu.

Kao nosilac priznanja EY Preduzetnik godine 2018, Dejan Papić, predstavljaće Republiku Srbiju na izboru za Svetskog EY Preduzetnika godineTM, u junu mesecu u Monte Karlu.

Pored dobitnika priznanja, u finalu su se za glavnu nagradu po odluci nezavisnog žirija našli su se: Milorad Krstić (Termoinženjering), Darko Marjanović (Things Solver), Saša Popović i Vladan Ostojić (Vega IT Sourcing), Sofija Popara Parmaković (Clever), Miodrag Radovanović (Podrum Radovanović).

Izbor EY Preduzetnik godine je po četvrti put podržan i od strane generalnog sponzora, ProCredit banke koja sa glavnim fokusom na sektor MSP više od 15 godina posluje na srpskom tržištu. Takođe, program EY Preduzetnik godine tradicionalno je podržan i od strane Ministarstva Privrede, Radio Televizije Srbije, magazina Biznis & Finansije i poslovnog portala eKapija.