C KAFA OBIŠLA ŠUMADIJU

22. X 2018. | Čuvena vinogradarska destinacija Oplenac i poznata Oplenačka berba bili su prva destinacija jednog putovanja po Srbiji, uz C kafu. Raspoloženi putnici iz različitih delova zemlje, izabrani putem Facebook kviza o poznavanju C kafe YouTube serijala ‘Čuvamo u srcu’, u prisustvu novinara, uputili su se ka Šumadiji. Tom prilikom, obišli su neke od lokacija iz pomenutog serijala, saznali malo poznate detalje o ovom regionu, ali i brojnim destinacijama u našoj zemlji od domaćina Milana Popovića, voditelja nekoliko interesantnih emisija, poput ‘Zadnja kuća Srbije’ na Radio-televiziji Srbije.

Milan Popović je putnike upoznao sa delovima Šumadije, ali i sa mnogim lokacijama koje je posetio sa svojom suprugom Marijom, snimajući YouTube serijal ‘Čuvamo u srcu’, u saradnji sa C kafom. Uz nekoliko zanimljivih informacija, posetioci su imali priliku da obiđu crkvu Svetog Đorđa na Oplencu, koja je namenski izgrađena kao mauzolej dinastije Karađorđević, kuću kralja Petra u kojoj se danas nalaze mnoga umetnička dela, pisma, telegrami i beleške koje je lično pisao ‘čika Pera’, kao i jednu od najimpozantnijih vinarija šumadijskog predela PIK Oplenac. Putovanje je nastavljeno ka prelepom ambijentu etno-sela Lužnice, gde su posetioci imali priliku da se takmiče u kuvanju domaće C kafe, kao i da testiraju svoje znanje o destinacijama Srbije. Pobednici kviza i takmičenja u kuvanju kafe, osvojili su glavnu nagradu – paket C kafe.

Osmesi zadovoljnih putnika, domaće slatko iz Markovaca kao znak pažnje jedne od onih koji svoje jutro ne mogu da počnu bez kafe, samo su mali podsetnik da se u Srbiji tradicionalne vrednosti čuvaju u srcu.